Petrom a descoperit gaze si titei in Rusia

Luni, 03 August 2009, ora 10:02
1244 citiri
Petrom a descoperit gaze si titei in Rusia

Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud Est, a confirmat descoperiri de gaze si de titei pe sonda de explorare Lugovaya-1, care este inclusa in licenta Kamenski in regiunea Saratov din Rusia, a comunicat, luni, compania, conform NewsIn.



Incepand cu 2006, Ring Oil a achizitionat, procesat si interpretat peste 6.000 km de date seismice 2D in aceste doua regiuni si a forat si testat patru sonde de explorare in licentele Saratov.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de Explorare si Productie.

Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% apartin actionarilor minoritari.

#depozite, #gaze, #petrom, #rusia, #titei , #stiri Petrom