Petrom a ieftinit motorina cu 9 bani/litru, de marti

Marti, 03 Martie 2009, ora 15:07
2149 citiri
Petrom a ieftinit motorina cu 9 bani/litru, de marti

Compania Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a redus preturile de referinta la motorina cu 9 bani/litru, de marti, ora 12.00, in timp ce pretul benzinei ramane neschimbat, a anuntat marti compania.

Astfel, motorina Top Euro Diesel 5 este 3,36 lei/litru, motorina OMV Sprint Diesel costa 3,41 lei/litru, litrul de motorina Euro Diesel 5 este 3,23 lei, iar cel de motorina OMV Alpin Diesel este 3,69 lei.

Preturile benzinelor raman aceleasi. Benzina Premium fara plumb 10 ppm costa 3,25 lei/litru, litrul de benzina Top Premium fara plumb 99+ este 3,58 lei, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 costa 3,35 lei si respectiv 3,98 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta. Anterior, Petrom a ieftinit preturile de referinta la motorina cu 6 bani/litru, incepand din 23 februarie.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#petrom, # ieftinire, # motorina, # omv, # pret, # benzina , #stiri Petrom