Petrom a vandut activele de explorare din Rusia

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 11:25
1123 citiri
Petrom a vandut activele de explorare din Rusia

Petrom a anuntat luni ca a vandut participatia sa de 74,9% la Ring Oil partenerului sau minoritar, Mineral and Bio Oil Fuels Limited (MBO), cele doua parti convenind sa nu faca publice pretul si conditiile contractului de vanzare, precizeaza NewsIn.

"In conditiile mediului economic actual si ca urmare a prioritizarii proiectelor noastre de investitii, am decis sa vindem activele noastre existente din Rusia. Asa cum am anuntat, strategia noastra pentru 2015 vizeaza atingerea potentialului in E&P si compensarea declinului natural in Romania, precum si dezvoltarea activitatilor internationale in Kazahstan.

Portofoliul nostru curent, din Romania si international, precum si investitiile semnificative, asigura o baza solida pentru aprovizionarea cu petrol si gaze", a declarat responsabilul pentru activitatea de Explorare si Productie din cadrul Petrom, Johann Pleininger.

OMV Petrom a preluat in septembrie 2006 un pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd., o companie din Cipru, avand actionari din Rusia si din alte tari, cu o experienta vasta in explorarea si productia de titei, ca si in comercializarea de titei si produse petroliere si in domeniul forajului de sonde, in Rusia si in Comunitatea Statelor Independente.

Portofoliul Petrom a fost reprezentat de opt licente de explorare in Regiunea Saratov
, localizata la aproximativ 1.000 km sud-est de Moscova, si doua in Komi, la aproximativ 1.200 km nord-est de Moscova.

In urma activitatilor de explorare desfasurate impreuna cu MBO, in august 2009, s-a inregistrat un succes la sonda Lugovaya-1, situata in regiunea Saratov, sub licenta Kamenski.

#active, #explorare, #petrom, #rusia , #stiri Petrom