Petrom aloca 3,2 milioane de euro pentru infrastructura stradala a Petrom City

Marti, 15 Aprilie 2008, ora 14:56
1197 citiri

Petrom va aloca 3,2 milioane de euro pentru infrastrura stradala a Petrom City, pe care ulterior o va dona Primariei Sectorului 1, valoarea totala a proiectului ridicandu-se 130 de milioane de euro, a declarat directorul executiv al Petrom, Mariana Gheorghe."Petrom a alocat circa 3,2 milioane de euro pentru infrastructura stradala, care include atat strazile cat si facilitatile necesare: apa, canalizare, gaze, electricitate, telecomunicatii. Ulterior, aceasta suma va fi donata Primariei Sectorului 1", a declarat, marti, directorul executiv al companiei Petrom, Mariana Gheorghe.


Aceasta a precizat ca toate facilitatile (apa, canalizare, gaze, electricitate, telecomunicatii) vor fi asigurate conform normelor europene si ca vor fi amplasate sub pamant si vor fi marcate electronic. Pentru protejarea mediului, parte din iluminatul strazilor se va face cu energie solara. Strazile vor include piste pentru biciclete, iar de-a lungul lor vor fi plantati copaci.


De asemenea, centrala electrica a complexului va avea o capacitate de 5 MW si va functiona independent de reteaua publica de energie. Petrom City beneficiaza de un sistem de producere si consum al energiei, care creste eficienta energetica a cladirii la 90%, fata de o medie de 40 - 60% prezenta la majoritatea cladirilor construite recent. Numai 1% din cladirile din intreaga lume dispun de tehnologie de producere a energiei similara celei utilizata in Petrom City, potrivit datelor companiei de petrol si gaze.


Oraselul Petrom va fi finlizat la sfarsitul anului 2009 si va aduna peste 2.500 de angajati ai companiei, care acum isi desfasoara activitatea in mai multe cladiri din Capitala si in Ploiesti.


Petrom a inceput constructia viitorului sediu al companiei, Petrom City, in zona de nord a Bucurestiului, la Straulesti, pe locul fostului depozit de produse petroliere. Oficialii Petrom au mentionat ca acest proiect, construirea unui nou sediu pentru companie, reprezinta cea mai eficienta solutie in fata chiriilor ridicate pe care le platesc pentru cele sase sedii din Bucuresti.


Petrom City va avea o suprafata totala desfasurata de 100.000 metri patrati si va fi format din cinci cladiri: doua cladiri administrative ovale, o constructie cu forma clasica, un centru de date si o centrala care va genera energie. Complexul va include circa 1.000 de locuri de parcare.


Facilitatile suplimentare ale ansamblului cuprind cafenea, centru medical, un magazin, o cantina pentru angajati, gradini interioare si exterioare.


Petrom, impreuna cu dezvoltatorul care a achizitionat restul terenului de la Straulesti, Raiffeisen Evolution, vor construi infrastructura stradala, care ulterior, va fi donata Primariei.  


Pentru implementarea proiectului, Petrom va cheltui circa 130 de milioane de euro din care 80 de milioane sunt destinate constructiei cladirilor administrative, iar zece milioane sunt destinate reabilitarii ecologice a terenului.  Investitia include ecologizarea terenului, constructia celor trei cladiri administrative, a centrului de date, a centralei electrice, a garajului si realizarea infrastructurii stradale.