Petrom: Avem o indatorare redusa, asa ca putem face fata "furtunii"

Miercuri, 10 August 2011, ora 14:15
1257 citiri
Petrom: Avem o indatorare redusa, asa ca putem face fata "furtunii"

Directorul financiar al companiei spune ca OMW Petrom poate face fata crizei datorita ratei de indatorare redusa din momentul actual, conform NewsIn.

"De la criza financiara suntem acum la una a datoriei publice. La inceputul anului, nimeni nu se astepta la aceste evolutii, iar volatilitatea de pe piata este foarte puternica.

Petrom trebuie sa ia masuri pentru a reactiona flexibil la situatia economica.

Insa cu o datorie redusa pe care o avem acum putem face fata furtunii, precizand in acelasi timp ca trebuie sa vedem ce se va intampla pe piata", a declarat Turnheim.

Potrivit datelor prezentate de companie miercuri, rata de indatorare este de 12%, in scadere cu trei puncte procentuale fata de nivelul din primul semestru 2010, respectiv 15%.

Grupul Petrom a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit net de 1,744 miliarde lei, cu 14% mai mare fata de cel realizat in prima parte a anului trecut, de 1,526 miliarde lei, conform raportului publicat miercuri de grup.

De asemenea, vanzarile Petrom au crescut cu 23%, la 10,271 miliarde lei, comparativ cu vanzarile inregistrate in primele sase luni ale anului trecut, de 8,343 miliarde lei.

#petrom.criza, #criza financiara, #petrol , #stiri Petrom