Petrom iese de pe piata produselor chimice in 2010

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 17:28
2011 citiri
Petrom iese de pe piata produselor chimice in 2010

Producatorul de titei si gaze Petrom, detinut de Grupul OMV din Austria, a anuntat miercuri ca va iesi de pe piata produselor chimice pana la sfarsitul anului 2010 si ca negocierile privind transferul activelor aferente activitatii de petrochimie din cadrul Arpechim catre Oltchim vor continua, transmite NewsIn.

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-Est, anunta printr-un comunicat ca si-a revizuit optiunile de dezvoltare si implicatiile financiare aferente, in conditiile actuale de piata si pe baza perspectivelor negative pe termen lung, privind cererea in activitatea de rafinare.

In cadrul sedintei de marti, 15 decembrie, a Consiliului de Supraveghere al Petrom au fost luate cateva decizii cu scopul adaptarii lantului valoric al companiei la mediul nefavorabil si pentru a reflecta schimbarea radicala a raportului cerere/oferta pe piata. In acest sens, Petrom a stabilit cadrul strategiei sale viitoare in activitatea de rafinare si a decis iesirea de pe piata produselor chimice.

"Dat fiind ca, atat produsele chimice, cat si produsele petrochimice nu fac parte din obiectul principal de activitate al Petrom si ca randamentul acestor activitati in conditiile actuale si prognozate de piata este foarte scazut, conducerea a decis excluderea lor din portofoliul companiei. Petrom va dezinvesti activitatea de produse chimice pana la sfarsitul anului 2010.

Pana atunci, Doljchim va opera in functie de necesitatile impuse de specificul activitatii integrate a Petrom.

Procesul de negociere privind transferul activelor aferente activitatii de petrochimie din cadrul Arpechim catre Oltchim, principalul sau client, vor continua", se arata in comunicatul companiei.

#petrom, #piata, #produse, #chimice , #stiri Petrom