Petrom incepe activitatea in parcul eolian Dorobantu

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 13:52
1942 citiri
Petrom incepe activitatea in parcul eolian Dorobantu

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-Est, a anuntat joi ca la 1 octombrie au inceput operatiunile comerciale in cadrul parcului eolian Dorobantu, care are o capacitate instalata de 45 MW si este situat in Dobrogea, zona cu un potential eolian ridicat, confrom NewsIn.

Parcul este dotat cu 15 turbine Vestas-V90 cu capacitate de 3 MW fiecare. Constructia parcului a inceput in a doua jumatate a anului trecut si s-a finalizat in luna iulie a acestui an. Ulterior, impreuna cu Vestas, furnizorul turbinelor, s-au efectuat testele necesare pentru punerea in functiune a turbinelor. De asemenea, s-au efectuat o serie de teste impreuna cu Transelectrica pentru a se verifica integrarea parcului in sistemul energetic national.

"Certificatele verzi rezultate alocate productiei de energie electrica din acest parc eolian vor fi utilizate in principal pentru acoperirea cotei reglementate aferente consumului de energie electrica al companiei (aprox 1 TWh/an), urmand ca diferenta sa fie comercializata pe piata din Romania, conform reglementarilor in vigoare", se arata in comunicat.

Investitiile totale pentru acest proiect se ridica la circa 90 de milioane de euro.

 

#petrom, #parc eolian, #energie eoliana, #parc dorobantu, #petrom dorobantu , #stiri Petrom