Petrom incepe vineri un program de rascumparare de actiuni proprii, pana la 0,02% din capital

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 11:42
1701 citiri
Petrom incepe vineri un program de rascumparare de actiuni proprii, pana la 0,02% din capital

OMV Petrom (SNP) va incepe de vineri programul de rascumparare de actiuni proprii de pe piata de capital, titlurile urmand sa fie distribuite catre actualii sau fostii salariati, conform unei decizii AGA din decembrie 2008, relateaza NewsIn.

Astfel, potrivit contractului colectiv de munca Petrom, care este in vigoare din 2008, si a protocolului incheiat intre companie si Federatia Sindicatelor Libere si Independente din Industria Petroliera Romana Petrom, actiunile rascumparate vor fi acordate cu titlu gratuit fostilor sau actualilor angajati ai OMV Petrom care au detinut sau detin aceasta calitate oricand in perioada 14 decembrie 2004 si data aprobarii prospectului simplificat de oferta de catre CNVM.

Petrom va rascumpara in cadrul programului maximum 10 milioane de titluri, ceea ce reprezinta 0,02% din capitalul social. Compania va plati minimum 0,10 lei pe actiune, adica valoarea nominala, si maximum 0,655 lei, cotatie care a fost maximul istoric pana la data adoptarii hotararii in AGA.

"Distribuirea cu titlu gratuit a actiunilor dobandite in cadrul programului de rascumparare descris in cele de mai sus va fi demarata numai dupa aprobarea de catre CNVM a prospectului simplificat, urmand ca OMV Petrom sa distribuie, cu titlu gratuit, un numar de 100 de actiuni fiecarei persoane indreptatite", arata comunicatul companiei.

Programul va dura pana la 18 luni din momentul publicarii hotararii AGA in Monitorul Oficial, adica 19 ianuarie 2009, ceea ce inseamna ca OMV Petrom mai are la dispozitie circa 6 luni pentru derularea rascumpararilor. Totodata, actiunile cumparate din piata vor fi distribuite salariatilor in cel mult un an de la momentul achiziitiei.

Actiunile vor fi platite din profitul distribuibil sau din rezervele Petrom, cu exceptia celor legale. Programul de rascumparare se va realiza prin intermediul casei de brokeraj Unicredit CAIB Securities. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, # capital, # Petrom, # OMV , #stiri Petrom