Petrom majoreaza pretul benzinelor si al motorinelor

Luni, 22 Iunie 2009, ora 17:55
1258 citiri
Petrom majoreaza pretul benzinelor si al motorinelor

Compania Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, va majora de marti pretul de referinta al benzinelor si al motorinelor cu 6 bani/litru, masura fiind generata de cresterea cotatiilor internationale la benzina si motorina, a anuntat luni compania.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va fi 3,8 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 4,13 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3,9 lei/litru si, respectiv, 4,53 lei/litru, precizeaza Mediafax.

Motorina Top Euro Diesel 5 va fi 3,67 lei/litru, litrul de motorina OMV Sprint Diesel va costa 3,72 lei, sortimentul de motorina Euro Diesel 5 se va vinde cu 3,54 lei/litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel va fi 4 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Ultima majorare de pret a fost facuta de companie in urma cu o saptamana, cand Petrom a scumpit benzina cu 7 bani/litru si motorina cu 6 bani/litru.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#benzina, #motorina, #petrom, #preturi , #stiri Petrom