Petrom pierde, la apel, procesul cu Consiliul Concurentei

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 08:29
1635 citiri
Petrom pierde, la apel, procesul cu Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a castigat, la Curtea de Apel, procesul cu Petrom pentru amenda data companiei petroliere in 2010, a anuntat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Am castigat procesul cu Petrom la Curtea de Apel in urma cu doua saptamani. De regula, companiile care pierd merg mai departe, la Inalta Curte", a spus Chiritoiu pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, Consiliul a mai castigat pana acum la Curtea de Apel procesul cu MOL, l-a pierdut pe cel cu Eni si mai sunt in pronuntare cele cu OMV, Lukoil si Rompetrol.

"Si noi vom merge mai departe la Inalta Curte in cazul procesului cu Eni", a mai spus Chiritoiu.

Cele sase companii petroliere au fost amendate in ianuarie 2010 pentru ca s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de benzina, ceea ce contravine Legii Concurentei.

In total, petrolistii au primit o amenda de 880 de milioane de lei, cea mai mare din istoria sanctiunilor aplicate de Consiliul Concurentei.

Petrom a primit cea mai mare amenda, respectiv 336 milioane de lei, pentru ca, potrivit autoritatii de concurenta, a fost initiatoarea cartelului.

OMV a primit o amenda de 137 milioane de lei, Rompetrol - 159 milioane de lei, Lukoil - 136 milioane de lei, MOL - 80 milioane de lei si Agip (Eni) - 12,9 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#proces Petrom Consiliul Concurentei, #cartel Petrom, #concurenta neloiala Petrom , #stiri Petrom