Petrom si IBM, acord pentru operarea unui centru de date

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 17:33
1789 citiri
Petrom si IBM, acord pentru operarea unui centru de date

Compania OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze naturale din Europa de Sud-Est, a incheiat un acord in valoare de mai multe milioane de dolari cu IBM, pe o perioada de zece ani, pentru operarea unui centru de date in viitorul sediu al companiei, Petrom City, relateaza NewsIn.

In cadrul acestui acord, IBM va prelua operarea centrului de date al Petrom "pentru a oferi cele mai bune servicii din industrie catre Petrom, OMV si alti clienti din Romania", potrivit unui comunicat al Petrom.

"Colaborarea cu IBM ne onoreaza si constituie o confirmare a standardelor ridicate care s-au folosit pentru constructia si echiparea centrului de date din Petrom City.

Prin acest acord, Petrom va beneficia de experienta unui lider de piata in administrarea centrelor de date, iar utilizarea in comun a spatiului si facilitatilor vor avea un impact pozitiv asupra costurilor noastre", a precizat directorul financiar al Petrom, Reinhard Pichler.

"Acest acord va ajuta Petrom sa isi reduca din costurile de operare ale centrului de date, permitand IBM sa ofere clientilor sai o intreaga suita de servicii IT intr-o maniera eficienta din punct de vedere al timpului si costurilor.

Acordul arata importanta data de IBM dezvoltarii operatiunilor sale in pietele in curs de dezvoltare si ne asteptam ca pana in anul 2015, circa 25% din veniturile noastre sa provina din pietele emergente, printre care se afla si Romania", a precizat directorul general al IBM Romania, Mihai Tudor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrom, #ibm, #centru, #date, #acord , #stiri Petrom