Petrom va creste salariile dupa profitul record de anul trecut

Joi, 21 Februarie 2013, ora 12:53
3109 citiri
Petrom va creste salariile dupa profitul record de anul trecut

Conducerea Petrom sustine ca salariilor angajatilor vor fi majorate astfel incat sa reflecte contributia asupra rezultatelor si optimizarea companiei pe termen lung, a declarat directorul general al companiei, Mariana Gheorghe, joi, la o conferinta de presa.

"Rezultatele prezentate sunt rezultatele eforturilor intregii companii si a intregii comunitati de angajati si in fiecare an de la privatizare am realizat o crestere a salariilor, asa cum cere si legea, precum si in urma negocierilor cu sindicatele. Nu s-au finalizat negocierile, dar vom acorda o crestere care sa reflecte contributia asupra rezultatelor si optimizarea companiei pe termen lung", a afirmat Mariana Gheorghe.

Grupul Petrom a incheiat anul 2012 cu un profit net record de 3,946 miliarde de lei, in crestere cu 5% fata de rezultatul net de 3,759 miliarde lei, raportat la finele lui 2011, potrivit rezultatelor preliminare consolidate ale grupului Petrom, publicate joi.

Profitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom SA s-a cifrat la 3,953 miliarde de lei, in crestere cu 5% comparativ cu anul anterior. Profitul pe actiune este de 0,0698 lei, fata de 0,0663 in 2011.

In trimestrul al patrulea din 2012, profitul net al companiei petroliere s-a ridicat la 1,055 miliarde de lei, in crestere cu 26% comparativ cu profitul net consemnat in perioada similara a anului precedent, care s-a ridicat la 838 milioane de lei. Profitul net atribuibil actionarilor s-a cifrat la 1,056 miliarde de lei, fata de 838 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale publice din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si produse petrochimice, marketing, gaze naturale si energie.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#cresteri salariale Petrom, #salarii angajati Petrom, #profit Petrom , #stiri Petrom