Petrom va fi vandut cu 0,37 lei pe actiune

Marti, 19 Iulie 2011, ora 10:28
1673 citiri
Petrom va fi vandut cu 0,37 lei pe actiune

Pretul minim de vanzare a unei actiuni Petrom din pachetul de 9,84% care va fi privatizat este de 0,3708 lei, confrom NewsIn.

Ministerul Economiei administreaza un pachet de 5.573.780.260 de actiuni, reprezentand 9,84% din capitalul social al OMV-Petrom.

Oferta publica de vanzare, respectiv vanzarea in cadrul unei oferte publice de cumparare se deruleaza prin intermediar autorizat, selectat potrivit prevederilor legale, se arata in Hotararea 832/2010, care va fi marti modificata in sensul stabilirii pretului minim al pachetului.

Potrivit acestei hotararii, pretul actiunilor "determinat si recomandat" de catre intermediarul autorizat, este avizat de catre o comisie din carte face parte ministrul Economiei si ministrul Finantelor, precum si un secretar de stat al premierului si alti oficiali. Pretul trebuie aprobat de catre institutia publica implicata.

Consortiul condus de banca de investitii Rennaissance Capital a demarat recent oferta de vanzare pe bursa a 9,84% din actiunile OMV Petrom detinute de statul roman (5.573.780.260 actiuni), pretul maxim de vanzare fiind stabilit la 0,4600 lei/actiune, potrivit unui raport transmis BVB.

Subscrierea se realizeaza prin completarea de catre investitori a formularelor de subscriere puse la dispozitie de intermediarii ofertei sau membrii grupului de distributie, potrivit comunicatului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Oferta consta din doua transe, una de retail, de 15%, destinata persoanelor fizice si una institutionala, de 85% destinata investitorilor care nu sunt persoane fizice.

Subscrierea se va realiza prin intermediul caselor de brokeraj BT Securities, Bancpost, EFG Eurobank Securities, Romcapital si CEC Bank.

Oferta va fi considerata finalizata cu succes in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil mimim 80% din actiunile oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului, se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrom, #privatizare petrom, #pret actiune petrom , #stiri Petrom