Petrom va investi anual 100 milioane de euro pentru noi licente de explorare

Joi, 22 Februarie 2007, ora 09:01
1230 citiri

Petrom va cheltui anual peste 100 milioane de euro pentru cheltuieli de explorare, fiind vizata in special obtinerea de noi licente, a declarat miercuri directorul executiv al companiei, Mariana Gheorghe.


"Aceste investitii vor viza in special securizarea viitorului, prin cresterea numarului de licente in Romania si in regiunea Marii Caspice, dar si introducerea tehnologiilor 3D in explorare", a spus Mariana Gheorghe.

Oficialul a precizat ca este posibila gasirea unor noi perimetre in Romania, compania ungara MOL realizand recent astfel de descoperiri in Romania.

In total, Petrom va face investitii de 1,5 miliarde euro pana in 2010 pentru securizarea rezervelor si productiei de petrol si gaze in Romania.

Petrom detine rezerve de petrol si gaze estimate la aproape un miliard de barili echivalent petrol (bep). In Romania, Petrom detinea, in 2005, dreptul de concesiune a 19 perimetre de explorare, dezvoltare si productie, respectiv circa 300 de zacaminte comerciale de petrol si gaze. Compania opera aproximativ 15.000 de sonde de petrol si gaze pe teritoriul Romaniei (onshore) si sapte platforme offshore in Marea Neagra.

Compania si-a propus obiective ambitioase pentru a asigura un nivel constant al productiei de titei si gaze in Romania. Astfel, pana in anul 2010, Petrom va stabiliza productia zilnica la 210.000 bep (barili echivalent petrol) si va ajunge la o rata de inlocuire a rezervelor de 70 la suta.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)