Petrom: Vanzarea petrochimiei de la Arpechim nu depinde numai de noi

Miercuri, 05 August 2009, ora 14:37
1198 citiri
Petrom: Vanzarea petrochimiei de la Arpechim nu depinde numai de noi

Vanzarea petrochimiei de la Arpechim nu depinde numai de Petrom, ci si de cumparator, Oltchim Ramnicu Valcea fiind singurul ofertant, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, informeaza NewsIn.

"Suntem gata sa facem afacerea cu Oltchim si speram ca in urmatoarele luni sa semnam actele, insa nu depinde numai de noi, ci si daca ei pot", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Oltchim, singurul ofertant pentru aceasta afacere, incearca de doi ani sa cumpere activitatile petrochimice de la Arpechim, insa nu dispune de resursele financiare necesare.

Veniturile totale ale Petrom, cea mai mare companie romaneasca dupa valoarea de piata, s-au comprimat cu 31% dupa primele sase luni din acest an, la 6,88 miliarde lei (1,63 miliarde euro), in contextul vanzarilor reduse la produse petroliere, potrivit raportului financiar prezentat miercuri.

In primul semestru al din 2008, incasarile Petrom au fost de 9,92 miliarde lei.

Dupa primele sase luni ale acestui an, profitul net al Petrom a fost de 923 milioane lei (218 milioane euro), in scadere cu 45% fata de cel realizat in perioada similara din 2008, de 1,66 miliarde lei.

Petrom, controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV, are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#petrom, #arpechim, #vanzare, #petrochimie, #oltchim , #stiri Petrom