Petrom vrea sa rezolve pe cale amiabila neintelegerile cu AVAS

Marti, 26 Februarie 2008, ora 13:58
998 citiri
Petrom vrea sa rezolve pe cale amiabila neintelegerile cu AVAS

Petrom a reluat discutiile cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, pentru a rezolva pe cale amiabila problema referitoare la solicitarea adresata de autoritate comaniei, in instanta revizuirea bugetului de investitii pe 2007, a declarat marti directorul general executiv."Am inceput din nou discutia cu AVAS pentru ca problemele trebuie sa fie rezolvate amiabil. Noi speram sa rezolvam aceasta problema pe cale amiabila si sa ne intelegem", a declarat, marti, directorul general executiv al companiei Petrom, Mariana Gheorghe, referindu-se la chemarea in instanta de catre AVAS.


Autoritatea, unul dintre actionarii Petrom, a solicitat in instanta companiei romanesti de petrol si gaze anularea partiala a Hotararii AGEA a Petrom SA din data de 27 noiembrie 2007 privind aprobarea bugetului de investitii revizuit pe anul 2007.


Primul termen de judecata a fost fixat pe data de 6 martie 2008. De asemenea, AVAS a precizat ca a solicitat in instanta anularea partiala a bugetului de investitii a Petrom in 2007 pentru ca investitiile aprobate anul trecut au un grad mare de risc si ca pretul de achizitie al Petromservice a fost prea mare.


AVAS a solicitat Tribunalului Bucuresti anularea partiala a Hotararii AGEA a Petrom privind aprobarea bugetului de investitii revizuit pe anul 2007, iar primul termen de judecata este fixat pentru 6 martie, se precizeaza intr-un comunicat al Petrom emis la 8 februarie 2008 Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


La randul sau, Petrom considera ca cererea AVAS este neintemeiata, intrucat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a carei decizie este atacata a fost convocata si s-a desfasurat cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare, fiind respectate drepturile tuturor actionarilor societatii.