Practic SA cumpara terenuri in valoare de 34,51 milioane euro de la Petrom

Marti, 23 Ianuarie 2007, ora 01:31
1495 citiri

Actionarii companiei imobiliare Practic SA au aprobat achizitionarea de terenuri si imobile in valoare de 34,51 milioane euro de la Petrom Bucuresti, potrivit raportului publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.

Din cele 16 cladiri cinci cladiri de birouri clasa B situate in Bucuresti a caror suprafata totala este de 15.900 metri patrati. In plus, Petrom renunta la doua terenuri cu o suprafata totala de 8.000 mp, situtate tot in Bucuresti. Cele doua terenuri au destinatie comerciala.

Compania Petrom renunta la opt hoteluri situate in Slanic Moldova (doua), Ticleni, Suplac, Valea lui Liman, Eforie Nord, Campina si Ranca si un teren de 28.000 mp situat langa Brasov.

Pentru aceste achizitii, actionarii firmei imobiliare au aprobat contractarea unor credite in valoare totala de 30 milioane euro. Din aceasta duma, 25 de milioane reprezinta creditul maxim pe care il va contracta la Banca Romaneasca, iar cinci milioane de euro vor fi imprumutati de la actionarul International Business Trading Corporation.

Totodata actioanrii au aprobat contractul de parteneriat public-privat incheiat cu Adminsitratia Pietelor Sector 2 privind dezvoltarea infrastructurii Pietei Obor. Pentru finantarea acetui proiect, actionarii au aprobat contractarea altor credite, in valoare de pana la 75 milioane euro, cu garantii asupra patrimoniului firmei.

Practic are un capital social de 1,46 milioane lei si este spceializata in inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate. Actionarul semnificativ al companiei este Zerlin Dimofte, care in decembrie 2007 detinea 49% din capital. Compania International Business Trading Corporation controla 32,5% din capital, iar Mihai Bejenaru 10,23%.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)