Prigoana: "Magnatii" asteapta un pret mai mic pentru Petrom

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 14:36
1562 citiri
Prigoana: "Magnatii" asteapta un pret mai mic pentru Petrom

"Magnatii sunt prin insule" si asteapta un pret mai mic pentru actiunile Petrom, crede deputatul PDL, Silviu Prigoana, citat de NewsIn.

"Cred ca s-a gresit perioada cand au scos la vanzare (iulie, n.r.) si perioada (cat au fost disponibile, n.r.).

Daca ai scos pe bursa ceva, ai iesit pe bursa cu o actiune si ele raman in tranzactionare, nu le mai retragi. A fost o greseala ca a fost doua saptamani si in perioada de vacanta, cand toti magnatii interesati de a cumpara actiuni sunt prin insule n-ai cum sa faci vanzare.

Alea trebuiau scoase in septembrie", a declarat pedelistul vineri seara, intr-o emisiune Realitatea TV.

Prigoana sustine ca "magnatii", potentialii cumparatori, ar fi asteptat un pret mai mic.

"Dar atata timp cat a fost o perioada limitata pe bursa, toti marii magnati interesati de actiunile astea au spus: "nu, nu le cumparam acuma, Guvernul sa le retraga, o sa le puna la un pret mai mic", a sustinut omul de afaceri.

Silviu Prigoana a opinat ca pana la urma vanzarea acestor actiuni va fi un succes.

"O sa obtina mai mult decat s-a obtinut cu alte actiuni de la Petrom, dar v-am spus in momentul in care ai listat la bursa nu mai retragi nimic si o sa vedeti ca tranzactiunea ar urma sa se intample", a adaugat el.

Mai mult, deputatul PDL spune ca investitorii vor cumpara actiuni la Petrom si daca pretul minim va fi stabilit de Guvern la un euro pe actiune, cu conditia ca ele sa fie scoase in mod real pe bursa si o perioada mai mare de timp.

"Parerea mea e ca puteau sa puna actiunea pe bursa la un euro, nu la 46 de bani, deci de 10 ori suma si va spun eu ca daca vor fi listate la bursa ele in mod natural intr-un an de zile se vor vinde", a mai declarat Prigoana.

"N-a fost un mare esec, cam vreo 60-70% din ele au fost accesate. Tot e un succces", a conchis el.

 

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat vineri pentru Agentia NewsIn ca oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile SC OMV Petrom SA va fi reluata "intr-o perioada mai propice", cel mai probabil in primul trimestru din anul viitor. 

 

#petrom, #petrom privatizare, #pret actiune petrom, #prigoana , #stiri Petrom