Profitul net al OMV Petrom s-a dublat in T1

Vineri, 07 Mai 2010, ora 10:12
1861 citiri
Profitul net al OMV Petrom s-a dublat in T1

Profitul net al producatorului de titei si gaze OMV Petrom s-a dublat in primul trimestru, la 807 milioane lei, in timp ce vanzarile companiei au crescut cu aproape 2%, la 3,93 miliarde lei, potrivit rezultatelor transmise vineri Bursei de Valori Bucuresti, transmite NewsIn.

In perioada similara a anului trecut, OMV Petrom a inregistrat un profit net de 325 milioane lei si vanzari de 3,87 miliarde lei.

Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele din primul trimestru al acestui an au fost influentate pozitiv de mediul favorabil al pretului la titei si de managementul optimizat al costurilor, pretul la titeiul Ural crescand cu 72% fata de primul trimestru din 2009.

De asemenea, numarul angajatilor OMV Petrom a scazut in primele trei luni ale acestui an cu 5%, la 27.626 salariati, fata de cei 28.984 angajati de la 31 decembrie 2009.

"In primul trimestru al anului 2010 am reusit sa continuam imbunatatirea constanta a rezultatelor noastre, in pofida mediului de activitate dificil, in care efectele obisnuite ale sezonalitatii au fost amplificate de recesiunea economica.

In E&P, iarna dificila si declinul natural au dus la scaderea productiei in Romania, in timp ce productia de titei din Kazahstan a continuat sa creasca datorita contributiei zacamantului Komsomolskoe.

In plus, am continuat sa imbunatatim situatia costurilor", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

In ceea ce priveste perspectivele pentru 2010, reprezentantii OMV Petrom se asteapta ca principalii factori de influenta (pretul titeiului, marjele de rafinare si cursul de schimb), precum si piata pe care isi desfasoara activitatea, sa ramana volatile. De asemenea, compania estimeaza ca pretul titeiului va oscila in acest an intre 60 si 85 dolari pe baril.

Altfel, CEO-ul companiei a mentionat ca OMV Petrom va urmari implementarea in timp util a majoraii capitalului social.

OMV Petrom a aprobat in AGA din 29 aprilie majorarea capitalului social cu maximum 2,83 miliarde lei in urmatorul an.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In anul 2009, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3,029 miliarde euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 696 milioane Euro. OMV, grupul energetic lider in Europa Centrala si de Sud Est detine 51,01% din actiunile Petrom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#profit, #net, #omv, #petrom, #salariati , #stiri Petrom