Profitul Petrom a urcat cu 46% la noua luni

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 09:20
1130 citiri
Profitul Petrom a urcat cu 46% la noua luni

Profitul net al grupului Petrom a crescut cu 46% in primele noua luni, la 1,411 miliarde lei (337,2 milioane euro), desi grupul a inregistrat pierderi, de 116 milioane lei, in trimestrul al treilea ca urmare in principal a deprecierii activelor detinute in Kazahstan.

Grupul a inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie 2009 un profit net de 964 milioane lei, iar in trimestrul al treilea al anului trecut castigul a fost de 632 milioane lei.

Rezultatele grupului sunt raportate conform standardelor internationale de contabilitate.

In primele noua luni ale acestui an, grupul Petrom a inregistrat vanzari de 13,158 miliarde lei (3,145 miliarde euro), valoare cu 11% peste cea din perioada similara a anului trecut, de 11,866 miliarde lei.

Vanzarile din trimestrul trei au cumulat 4,815 miliarde lei, fiind cu 6% peste cele din intervalul iulie-septembrie 2009, de 4,538 miliarde lei.

Vanzarile exclud accizele la produse petroliere, potrivit Petrom.

"Pe parcursul trimestrului al treilea, mediul favorabil al preturilor la titei si optimizarea continua a operatiunilor in rafinare au sustinut performanta intrinseca a companiei.

In plus, imbunatatirea continua a structurii noastre de costuri ne-a ajutat sa atenuam efectele deteriorarii continue a cererii interne, atat pe piata combustibililor, cat si pe cea a gazelor naturale.

Profitul nostru a fost influentat negativ in trimestrul al treilea de deprecierea activelor din Kazahstan si de pierderi valutare aferente imprumuturilor in dolari acordate de Petrom filialelor din Kazahstan", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom Mariana Gheorghe, in raportul trimestrial al grupului.

In primele noua luni grupul a realizat investitii de 2,976 miliarde lei (711,3 milioane euro), in crestere cu 9% fata de perioada similara a anului trecut, cand au cumulat 2,74 miliarde lei.

Investitiile efectuate in intervalul iulie-septembrie, de 990 milioane lei, au fost cu 50% mai mari decat cele din trimestrul al treilea al anului trecut, de 662 milioane lei. 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#profit, #petrom, #milioane, #grup , #stiri Petrom