Rusii intra pe piata bancara romaneasca

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 09:37
1622 citiri
Rusii intra pe piata bancara romaneasca

Rusii sunt interesati sa intre pe piata bancara din Romania si vor sa deschisa o sucursala a bancii de investitii Renaissance Capital, institutie care conduce consortiul ce va intermedia listarea pe bursa a 9,84% din actiunile Petrom, precizeaza NewsIn.

"Renaissance Capital lucreaza in prezent la doua mandate pe zona de fuziuni si achizitii pentru clientii romani din sectorul privat si intentioneaza sa urmareasca privatizarile si oferte viitoare in industrii cum ar fi cel de petrol si gaze, utilitati, sectorul bancar, cel al bunurilor de consum si al infrastructurii", se arata intr-un comunicat al bancii.

Banca de investitii Renaissance Capital din Rusia vrea sa deschida un birou la Bucuresti si va oferi servicii de fuziuni si achizitii, consultanta in procese de privatizare si finantare pentru companii locale.

Potrivit reprezentantilor Renaissance Capital, banca vrea astfel sa sprijine activitatile viitoare din Romania.

"Suntem decisi sa facem din piata romaneasca una din cele mai importante pentru noi din regiune. Credem in prezenta noastra aici, nu vizam proiecte sporadice", a declarat Milutin Nikolic, care a condus echipa Renaissance Capital pentru mandatul Petrom.

Renaissance Capital a intrat in cursa pentru oferta publica secundara a OMV Petrom intr-un consortiu impreuna cu EFG Eurobank Securities, BT Securities si firma de brokeraj local Romcapital si a castigat mandatul pentru oferta publica secundara a OMV Petrom.

Ministerul roman al Economiei a anuntat luni seara ca Renaissance Capital a obtinut cel mai mare punctaj in competitta pentru intermedierea ofertei publice secundare a pachetului de 9,84% de actiuni al OMV Petrom SA, cel mai mare de producator de petrol si gaze din Romania.

In perioada imediat urmatoare, vor avea loc negocieri cu ofertantul selectat, in vederea incheierii contractului de intermediere, informa luni Ministerul Economiei.

"Actiunea a fost finalizata cu succes, avand in vedere ca, la o valoare estimata a tranzactiei de peste 500 milioane de euro, comisionul de succes este de aproximativ 1,6 milioane de euro, cu mult sub estimarile pietei, situate undeva la 4-5 milioane de euro", spun reprezentantii ministerului.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#banca rusa, #banca investitii renaissance capital, #consortiu, #privatizare, #privatizare omv petrom , #stiri Petrom