STATUL a ratat A DOUA VANZARE Petrom

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 14:54
1765 citiri
STATUL a ratat A DOUA VANZARE Petrom

Vanzarea celor 9,84% din actiunile detinute de stat in cadrul Petrom a esuat, intr-o prima tentativa, din cauza lipsei interesului din partea investitorilor. Guvernul trebuie sa se gandeasca acum cand va organiza o noua oferta de vanzare, potrivit Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca Romania nu este disperata la acest moment pentru a vinde actiunile listate la Petrom la orice pret si in orice conditii, mentionand ca nu stie cate titluri au fost subscrise.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar a afirmat marti ca vanzarea pachetului va fi amanata pentru anul viitor in cazul in care statul nu va reusi sa vanda 80% din actiuni.

Vanzarea unui pachet de aproximativ 10% face parte din intelegerile convenite de autoritatile romane cu FMI si Comisia Europeana.

Surse din piata de capital au declarat vineri dimineata pentru MEDIAFAX ca oferta ar putea esua si ar putea fi amanata, deoarece investitorii au subscris sub 50% din actiuni, fata de 80% cat este nivelul minim stabilit in prospectul de oferta.

Oferta a inceput la 11 iulie si s-a incheiat vineri, 22 iulie, la ora 12:00. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#a doua vanzare petrom, #actiuni, #emil boc, #listare, #petrom, #stat , #stiri Petrom