Statul va lista 9,84% din participatia detinuta la Petrom

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 23:04
1172 citiri
Statul va lista 9,84% din participatia detinuta la Petrom

Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Valentin Ionescu, a anuntat ca Ministerul Economiei va lista pe Bursa 9,84% din pachetul de 20,64% de actiuni pe care statul le detine la OMV Petrom la finalul lui mai-inceputul lui iunie, informeaza The Money Channel, potrivit Newsin.

Potrivit lui Valentin Ionescu, listarea pachetului pe care statul il detine la Petrom inseamna un plus de lichiditate cu care BVB nu s-a mai confruntat.

"Pentru BVB, acest pachet de lichiditate inseamna un plus de lichiditate de aproximativ 500 de milioane de euro, daca luam in calcul cat inseamna 10% din Petrom la pretul de piata, o lichiditate cu care BVB nu s-a intalnit.

Dupa listarea Fondului Proprietatea, ar fi a doua ca lichiditate la listare", a precizat Ionescu.

Acesta a spus ca este important cum va alege Ministerul Economiei sa distribuie acest pachet. "Este important faptul cum Ministerul Economiei va alege sa distribuie acest pachet.

E foarte important sa nu ajunga doar in mana unor clienti institutionali, ci macar o treime sa fie distribuita catre clientii de retail, astfel incat sa avem un numar mare de clienti la BVB.

Toata lumea va avea de castigat, nu numai piata de capital, ci si statul din tranzactiile care vor genera profituri", a mentionat directorul general al BVB.

Valentin Ionescu a mai precizat ca urmatoarele pe lista sunt Transelectrica si Transgaz. "Urmeaza Transelectrica, pentru care a fost selectat adviserul legal.

Urmeaza ca dupa incheierea intermediarului pentru Petrom sa fie selectat intermediarul pentru Transelectrica. Cel tarziu in toamna vom vedea Transelectrica la bursa, iar catre sfarsitul anului vom vedea Transgaz", a adaugat Ionescu. 

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #bvb, #participatie, #petrom, #actiuni petrom, #fondul proprietatea , #stiri Petrom