Stolojan: atitudinea Rompetrol a creat unul din golurile in buget

Joi, 13 Mai 2010, ora 13:54
1534 citiri
Stolojan: atitudinea Rompetrol a creat unul din golurile in buget

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat joi ca Guvernul ar trebui sa aiba un dialog "foarte serios si competent" cu noii proprietari ai Rompetrol, in privinta datoriei de 600 milioane de dolari catre stat, dar si cu proprietarii Petrom, in privinta deciziei de a parasi petrochimia din Romania, relateaza NewsIn.

"Guvernul trebuie sa se ocupe mai bine si de sectorul privat. Unul din golurile create in bugetul pe 2010 este atitudinea lui Rompetrol, noii proprietari, care au dat miliarde sa cumpere proprietatea si cand trebuie sa dea sase sute de milioane de dolari catre Guvern spun ca nu pot sa o mai dea", a spus Stolojan joi, in cadrul unei dezbateri privind perspectivele economiei romanesti pana in 2015, organizata de ISP.

Prim-vicepresedintele PDL a apreciat ca Guvernul trebuie sa aiba "o discutie foarte serioasa cu acesti noi proprietari de la Rompetrol".

"Nu e posibil sa dai miliarde sa iti cumperi dreptul de proprietate si, cand e vorba de datoria statului, sa spui ca nu mai ai bani. Statul trebuie sa aiba un dialog foarte competent cu noii proprietari de la Rompetrol, pe tema datoriei respective", a subliniat democrat-liberalul.

In plus, el a opinat ca Guvernul ar trebui sa aiba un dialog "la fel de competent" si cu proprietarii Petrom si sa le explice acestora ca decizia de a parasi orice activitate din domeniul petrochimiei din Romania este contrara intereselor tarii.

"Eu nu sunt de acord cu conceptia Petromului de a parasi orice activitate din domeniul petrochimiei in Romania.

Consider ca este o eroare, aceasta tara a avut in primul rand oameni pregatiti.

Decizia Petrom de a iesi din petrochimie in Romania nu mi se pare corecta fata de Romania si este de datoria Guvernului sa gaseasca mijloacele de dialog pentru a lamuri petromul ca o asemenea decizie este contrara intereselor tarii", a spus Stolojan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stolojan, #guvern, #rompetrol, #petrom , #stiri Petrom