Tinta OMV Petrom: cresterea vanzarilor de carburanti la 5,2 mil litri

Vineri, 21 Mai 2010, ora 11:25
1602 citiri
Tinta OMV Petrom: cresterea vanzarilor de carburanti la 5,2 mil litri

OMV Petrom isi propune cresterea vanzarilor medii anuale de carburanti per statie cu 6%, la 5,2 milioane litri, pana in 2015, fata de vanzarile medii de 4,9 milioane litri din 2009, arata strategia companiei petroliere pana in 2015, anuntata vineri, transmite NewsIn.

"Compania se va concentra asupra brandurilor Petrom si OMV, statiile PetromV urmand a fi supuse operatiunii de rebranding, parte din ele cu brandul OMV, parte din ele cu brandul Petrom", se arata in comunicatul emis vineri de companie Bursei de Valori Bucuresti.

De asemenea, activitatile de marketing din Romania urmeaza a fi consolidate intr-o singura entitate, OMV Petrom Marketing SRL, in vederea optimizarii proceselor, ceea ce va genera o eficientizare crescuta a administrarii costurilor.

In ceea ce priveste activitatea de explorare si productie, aceasta se va concentra pe asigurarea furnizarii de titei si gaze pe termen lung si pe dezvoltarea de activitati in Regiunea Caspica.

"In Romania, optimizarea productiei de titei si gaze se va face atat prin aplicarea de tehnologii de ultima ora, cat si prin parteneriate cu alti operatori pe zacaminte selective.

Proiectele importante vizeaza redezvoltarea a 6-8 zacaminte majore, finalizarea proiectelor de modernizarea a infrastructurii in circa 3-5 zacaminte, decongestionarea sistemelor de gaze si instalarea de compresoare de gaze", potrivit comunicatului companiei.

In Kazahstan, focusul va fi pe cresterea productiei pe zacamantul Komsomolskoe (in cursul acestui an) si inceperea productiei pe zacamantului Kultuk.

Compania vizeaza totodata extinderea activitatii de vanzari de gaze pe pietele invecinate, care insa depinde de conectarea sistemului romanesc de transport la cel european.

"Se are in vedere, de asemenea, evaluarea de locatii, pentru intrarea pe piata depozitarii de gaze, inclusiv pentru sprijinirea proiectului Nabucco", mai informeaza compania.

Altfel, pentru pozitionarea ca jucator cheie in sectorul producerii de electricitate, Petrom si-a propus atingerea unei cote de piata de pana la 10%, prin diversificarea activitatilor in acest sector.

Pentru a sustine dezvoltarea durabila a companiei si potentialul de crestere este nevoie de investitii in anii urmatori de peste un miliard de euro anual.

Compania se va concentra astfel asupra asigurarii surselor de finantare prin imbinarea unui management strict al costurilor si initiative de optimizare, precum si printr-o crestere de capital in valoare de 600 mil. euro conform autorizarii primite de la actionarii nostri, spun reprezentantii OMV Petrom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#tinta, #omv, #petrom, #carburanti , #stiri Petrom