Un deputat PDL vrea referendum pentru privatizarea companiilor nationale

Joi, 17 Martie 2011, ora 15:13
1446 citiri
Un deputat PDL vrea referendum pentru privatizarea companiilor nationale

Deputatul PDL Daniel Oajdea vrea organizarea unui referendum prin care romanii sa fie consultati cu privire la anularea unor contracte de privatizare, precum cel al Petrom, si la revenirea societatilor respective in patrimoniul statului, anunta NewsIn.

Oajdea, care doreste initierea unei comisii la Camera Deputatilor pentru analizarea contractelor unor privatizari, a spus ca Parlamentul nu trebuie sa fie indiferent la problemele grave ale oamenilor, precum scumpirea nejustificata a carburantilor.

"Pretul benzinei la pompa la OMV in Austria este mai mic decat pretul benzinei la pompa in Romania, tot la OMV.

In conditiile in care mana de lucru in Romania este mai ieftin, in conditiile in care noi avem resurse ale subsolului pe care le-am pus la dispozitie OMV-ului aproape gratis.

Nu este posibil asa ceva! Aici nu este vorba de a interveni intr-un mediu economic atunci cand nu ai ce cauta, ci e vorba de a interveni sa reprezinti interesele Romaniei si ale romanilor intr-o zona in care esti parte: iti pun la dispozitie resursele aproape gratis.

De aceea, cred ca Parlamentul are obligatia morala si legala de a interveni atunci cand populatia tarii se confrunta cu probleme deosebit de grave, fie ele si economice si care pleaca de la scumpirea carburantilor", a argumentat el la Realitatea TV.

Intrebat care ar fi finalitatea unei asemenea comisii, deputatul PDL a sugerat ca o concluzie ar putea fi nevoia organizarii unui referendum prin care romanii sa decida daca unele privatizari trebuie anulate.

"Am putea produce un raport al comisiei pe care sa-l supunem aprobarii Camerei Deputatilor si care sa fie obligatoriu. Si daca e normal, sa mearga pana la rezilierea contractului (de privatizare a Petrom, n.r.), la nationalizare", a sustinut Oajdea.

"Cum facem referendum pentru atatea chestiuni, am putea sa facem referendum, sa-l cuplam cu referendumul pentru Constitutie si sa spuna romanii daca vor sau nu sa anuleze aceste privatizari. Iar cei care au luat spagile, sa le dea indarat!", a mai spus deputatul democrat-liberal.

#deputat, #pdl, #privatizare, #petrom , #stiri Petrom