Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vezi cine intermediaza vanzarea a 9,84% din Petrom

Vezi cine intermediaza vanzarea a 9,84% din Petrom

Consortiul Renaissance Capital cu BT Securities, Romcapital si EFG Securities a obtinut cel mai mare punctaj la licitatia pentru intermedierea ofertei secundare prin care statul va vinde 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP), transmite Mediafax.

Potrivit mai multor surse prezente la licitatie, dupa deschiderea ofertelor financiare, consortiul condus de Renaissance Capital, cea mai mare banca de investitii din Rusia, a obtinut un punctaj total de 92,5 din 100 de puncte posibile, fiind urmat la mare distanta de consortiul Goldman Sachs - UniCredit CA IB Securities, care a totalizat 68,6 puncte.

Pe pozitia a treia s-a plasat consortiul Nomura - Alpha, cu 67,7 puncte, iar al patrulea punctaj a fost obtinut de Raiffeisen Capital&Investments cu Morgan Stanley.


Cel mai mic punctaj dintre cei cinci competitori ramasi in cursa l-a avut consortiul ING Bank - UBS.


OPSPI a analizat intr-o prima faza oferta tehnica depusa de sase consortii.


In ultima faza de selectie au fost deschise si ofertele financiare, iar punctajul final a fost format in proportii egale (50%-50%) din rezultatul obtinut la oferta tehnica si cel de la oferta financiara.


Statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom din pachetul pe care il detine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundara, estimata la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent pret de la bursa, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


Coform celor mai recente raportari, grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom.


Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1151 ori