Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia dintre Petrom si Petromservice

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 11:38
1316 citiri
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia dintre Petrom si Petromservice

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Petrom SA Bucuresti prin preluarea controlului unic, direct, asupra activitatilor de servicii petroliere detinute de catre Petromservice SA Bucuresti.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei nr.21/1996, republicata, nu prezinta indoieli serioase cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei. In consecinta, autoritatea romana de concurenta a emis o decizie de neobiectiune, in conformitate cu art. 46 din Legea concurentei, se mai arata in comunicat.

Prin aceasta operatiune, Petrom SA Bucuresti a dobandit controlul asupra activitatii de servicii petroliere (mijloace fixe, bunuri de inventar, personal specializat, unele contracte de servicii) desfasurate de Petromservice SA in domenii precum work-over (reparatii sonde), mentenanta, foraj si transportul aferent acestor activitati.

Inainte de tranzactia analizata, Petrom SA Bucuresti nu era activa pe pietele relevante definite, aceasta companie prestand serviciile petroliere doar in interes propriu. Operatiunea de concentrare economica va avea ca rezultat integrarea verticala a activitatilor de servicii petroliere prestate de Petromservice in structura Grupului OMV-Petrom din Romania.

Petrom a semnat, pe 18 septembrie, un contract pentru achizitionarea activitatii de servicii petroliere a Petromservice, servicii aferente activitatilor de explorare si productie ale Petrom. Pretul este de 328,5 milioane de euro.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...