Piraeus Bank nu mai vinde divizia detinuta in Egipt

Marti, 31 Iulie 2012, ora 19:44
1926 citiri
Piraeus Bank nu mai vinde divizia detinuta in Egipt

Grupul bancar elen Piraeus Bank a oprit vanzarea diviziei sale din Egipt, evaluata la peste 200 milioane de dolari, a anuntat marti a patra banca din Grecia, fara a explica motivele deciziei.

Anuntul vine dupa ce Piraeus Bank a anuntat ca va prelua activele viabile ale bancii de stat ATEbank, a carei restructurare este solicitata de mult timp de creditorii Greciei.

Banca Centrala a Greciei a anuntat ca Piraeus va prelua creditele performante, portofoliul de valori mobiliare si depozitele ATEbank. Guvernul Greciei detine o participatie de aproximativ 90% in ATEbank.

Piraeus preia ATEbank, inclusiv sucursala din Romania

Angajatii bancilor din Grecia au organizat luni o greva impotriva consolidarii sectorului, dupa preluarea activelor viabile ale bancii de stat ATEbank de catre Piraeus Bank, a patra mare institutie de credit a tarii.

Greva cuprinde Grecia: Mii de sucursale de banci au fost inchise luni

Actiunile Piraeus Bank s-au apreciat luni cu 15% la bursa de la Atena, dupa ce oficialii acestei banci au anuntat preluarea prin absorbtie a bancii de stat ATEbank.

Actiunile Piraeus Bank cresc la bursa cu 15%, dupa preluarea ATEbank

Piraeus, care are de asemenea operatiuni in Romania, Bulgaria, Serbia, Cipru si Ucraina, a angajat recent grupul Barclays Capital pentru a superviza vanzarea diviziei din Egipt. Anul trecut, banca britanica Standard Chartered a renuntat la planul de achizitionare a diviziei din Egipt a Piraeus Bank din cauza inrautatirii climatului economic.

#Piraeus Bank divizie Egipt, #Piraeus Bank preluare ATEbank, #Piraeus Bank Grecia proteste , #Investitii