Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile si-au bugetat intre 25 - 200 de milioane de euro pentru "Prima Casa"

Bancile si-au bugetat intre 25 - 200 de milioane de euro pentru "Prima Casa"

Bancile ar putea avea plafoane cuprinse intre 25 si 200 de milioane de euro, pentru programul "Prima Casa".

Potrivit unor surse bancare, Banca Comerciala Romana ar avea cel mai mare plafon, in timp ce Piraeus Bank si Alpha Bank vor limita imprumuturile pentru "Prima Casa" la 50 de milioane de euro.

Catalin Parvu, directorul general al Piraeus Bank Romania, a declarat, miercuri, ca bancile se asteapta sa obtina cote de piata similare celor pe care le au deja pe segmentul acordarii de imprumuturi, pentru creditele acordate prin "Prima Casa".

Presedintele executiv al Alpha Bank, Sergiu Oprescu, a declarat ca se va ghida dupa cota de piata din total credit ipotecar, care este, in prezent, de 10%.

Unicredit va avea un plafon de sub 50 de milioane de euro, potrivit presedintelui bancii, Rasvan Radu.

Banca Transilvania va acorda credite in limita a 25 de milioane de euro, intr-o prima faza, potrivit presedintelui bancii, Horia Ciorcila. Suma va fi suplimentata, in functie de succesul programului.

Singura institutie financiara care si-a declarat, oficial, plafonul pentru imprumuturile acordate prin programul "Prima Casa" este Raiffeisen Bank, nivelul fiind de 50 de milioane de euro, cu posibilitatea de suplimentare.

Joi, pana in ora 17:00, bancile trebuie sa-si depuna oferta la Ministerul Finantelor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1018 ori
Citeste mai multe desprecasa cote credit de imprumut ipotecar piata prima