Bank of Cyprus: Pana in 2010, ne vom dubla personalul in fiecare an

Vineri, 02 Mai 2008, ora 11:25
2877 citiri
Bank of Cyprus: Pana in 2010, ne vom dubla personalul in fiecare an

Bank of Cyprus, intrata pe piata locala la sfarsitul anului 2006, intentioneaza sa-si dubleze de la an la an personalul pana in 2010, pentru a-si sustine extinderea la 40 de sucursale, potrivit directorului departamentului de recrutare al institutiei financiare, Monica Bunea.

In prezent, Bank of Cyprus are 130 de angajati, intentionand ca, pana la finele anului, sa mai angajeze inca 70, extindere necesara pentru deschiderea a inca patru sucursale. Compania recruteaza in proportii egale atat juniori, cat si personal cu experienta in sistemul bancar. In prezent, banca detine patru sucursale in Romania.


"Ne confruntam cu dificultati in atragerea de specialisti, ca orice banca, poate ceva mai mult, pentru ca suntem o banca mica, la inceput. Suntem insa exigenti in alegerea angajatilor si stim ca, odata ce am reusit sa convingem un candidat sa vina, o facem pe termen lung, contand foarte mult pe retentia angajatilor", spune Monica Bunea. Pe viitor, recrutarea se va concentra pe tineri care vor fi pregatiti in cadrul companiei, singura solutie valabila pentru situatia care exista in sistemul bancar la nivelul resurselor umane, in opinia directorului HR al Bank of Cyprus.

"Fluctuatia si cresterile salariale vor mai continua, dar pentru o perioada foarte scurta de timp; ne asteptam ca angajatorii sa stopeze aceasta fluctuatie si sa nu o mai incurajeze. La un moment dat, nu ne vom mai putea permite sa oferim salarii mai mari", explica Monica Bunea. Potrivit acesteia, jucatorii de pe piata serviciilor financiare vor trebui sa isi dea seama ca singura sansa este cresterea de juniori.


Salariile din Bank of Cyprus se situeaza "usor" peste media pietei, potrivit directorului de resurse umane. De asemenea, angajatii primesc bonusuri la fiecare sase luni, in functie de performanta.


"Motivatia financiara e una dintre cele care-si pierd efectul intr-un timp foarte scurt, iar plata variabila reactiveaza acea motivatie si o mentine pentru o anumita perioada", arata Bunea. In prezent, departamentul HR al companiei se concentreaza pe derularea programelor de integrare in companie, in conditiile in care se recruteaza permanent, dar si pe dezvoltarea leadershipului, prin intermediul programelor de pregatire sustinute de departamentul de training al companiei din Cipru.

Bugetul de training al Bank of Cyprus este de circa 1.500 euro/angajat, iar toate cursurile de training sunt externalizate. Beneficiile oferite angajatilor cuprind tichete de masa, servicii medicale la un centru medical privat, bonusuri, credite cu do- banzi avantajoase pentru salariati.

"Pe viitor, cele mai apreciate vor fi beneficiile de care angajatii se vor putea bucura impreuna cu familia. Am oferit un beneficiu de acest gen - excursii in Grecia si Cipru - pentru angajatii cu rezultatele cele mai bune si ne gandim sa continuam", spune Monica Bunea.

La nivel global, Bank of Cyprus a obtinut, anul trecut, un profit net de 485 mil. euro, in crestere cu 55% fata de valoarea de 313 milioane de euro atinsa in 2006. Banca detinea, la sfarsitul lui 2007, active totale de 31,76 mld. euro, in crestere cu 28% fata de 2006. Grupul detine 301 sucursale si aproape 7.000 de angajati la nivel mondial. Bancile grecesti, printre care Bancpost, Alpha Bank, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Egnatia, Emporiki, cumuleaza aproape un sfert din totalul activelor si detin impreuna aproximativ 550 de sucursale in Romania.