Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BEI a aprobat un imprumut pentru Piraeus Bank Romania

BEI a aprobat un imprumut pentru Piraeus Bank Romania

Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat acordarea unui imprumut de pana la 50 de milioane de euro pentru Piraeus Bank Romania, in vederea finantarii proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit institutiei financiare internationale. 

"Imprumutul are ca scop finantarea proiectele de dimensiuni mici si mijlocii ale IMM-urilor, constand in achizitia de active de productie, fixe sau mobile, din domeniul energiei, mediului, infrastructurii, dezvoltarii economiei bazate pe cunoastere, industriei, turismului, precum si serviciilor in Romania si Bulgaria", se arata intr-un anunt al BEI, care descrie creditul, preluat de Mediafax.

BEI a aprobat si acordarea unui credit de maxim 40 milioane de euro si pentru Piraeus Bank Bulgaria.


Linia de credit va contribui la suplimentarea finantarilor la termen disponibile pentru IMM-urile din Romania si Bulgaria, prin acordarea de imprumuturipe termen lung pentru firmele cu proiecte eligibile.


Piraeus Bank Romania a obtinut in primele sase luni un profit inainte de impozitare de 16,1 milioane de euro, potrivit standardelor internationale de contabilitate, IFRS.


Activele detinute de Piraeus Bank in Romania au scazut in primul semestru cu o rata anuala de 14%, la 2,36 miliarde de euro, in contextul in care soldul creditelor s-a redus cu 7%, iar portofoliul de depozite a crescut cu 41%.


Prezenta pe piata locala din anul 2000, institutia de credit avea la sfarsitul primului semestru 180 de sucursale si 1.971 de angajati.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1359 ori
Citeste mai multe desprebei imprumut piraeus bank