Ce dobanzi acorda la depozite bancile din tarile europene cu probleme

Sambata, 06 August 2011, ora 09:49
1699 citiri
Ce dobanzi acorda la depozite bancile din tarile europene cu probleme

Majoritatea bancilor care au actionariat din tarile cu probleme financiare duc o lupta crancena a dobanzilor la depozitele in moneda europeana. Acestea ofera bonificatii peste media pietei, iar daca sunteti norocosi, puteti face economii la care sa primiti dobanda de 4,5% pe an, pentru un depozit de 1.000 de euro, la 6 luni.

Institutiile financiare carora le vom prezenta ofertele sunt cele din Grecia, Italia, Portugalia si Cipru. Unul dintre cele mai avantajoase produse de pe piata se afla in portofoliul unei banci grecesti, in timp ce una dintre cele mai neatragatoare oferte vine de la o banca italiana.

Grecia. Banca Romaneasca vine cu un depozit de 6 luni care are o bonificatie de 4,50% pe an. Astfel ca, pentru cei 1.000 de euro pe care ii veti depune aici, in acea jumatate de an, veti avea in cont un castig brut de 22,5 euro.

Suma minima pe care trebuie sa o aveti pentru a constitui depozitul de la Banca Romaneasca este de 150 de euro. La scadenta, banca nu va percepe nici un comision, in rest - acesta este de 0,5% din suma.

Marfin Bank este un alt creditor grec care vine cu o oferta greu de refuzat pentru cei care cauta castiguri cat mai mari din depozite. La o dobanda de 4,25% pe an, banca va da, dupa 6 luni, un profit brut de 21 de euro. Suma minima pe care trebuie sa o aveti in depozit este chiar 1.000 de euro.

ATE Bank este una din bancile care are printre cele mai bune bonificatii la economiile in lei. Se pare ca nu putem spune acelasi lucru si despre produsele in euro. Aici, dobanda nu este decat de 3,75%, iar pentru a deschide contul, trebuie sa aveti un minimum de 300 de euro. Oferta vine si cu posibilitatea de prelungire automata a contractului.

Depozitul Star de la Piraeus Bank vine cu o dobanda de 3,50%, vrea minim 500 de euro in cont si comisioneaza beneficiarul depozitului cu 0,6% la retragere.

Bancpost are depozitul Prim, care vine cu o dobanda de 2,90%, in care trebuie sa virati minimum 1.000 de euro. Alpha Bank economisteste banii dumneavoastra cu 2,50%, intr-un cont care necesita minim 15 euro. Banca nu are comision de retragere.

Citeste mai multe pe ziare.com.

Legea care vrea să pună capăt „cămătăriei” din IFN-uri. Care vor fi marjele maxime ale dobânzilor la creditele non-bancare
Legea care vrea să pună capăt „cămătăriei” din IFN-uri. Care vor fi marjele maxime ale dobânzilor la creditele non-bancare
Proiectul de lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru creditele acordate de către instituțiile financiare non-bancare (IFN) a fost adoptat în Parlament, urmând să fie trimis spre...
#dobanzi, #banci, #credite, #bonificatii, #depozite credite, #dobanda credite , #stiri Piraeus Bank