Clientii Piraeus Bank, tinta unei tentative de furt de date prin Internet

Joi, 10 Mai 2007, ora 16:00
940 citiri

Clientii Piraeus Bank au fost joi tinta unei tentative de frauda prin e-mail, dupa ce au primit un mesaj potrivit caruia banca ar fi creat o baza de date pentru un nou serviciu, pentru care ar fi fost nevoie de dezvaluirea codului PIN.

Metoda de fraudare este cunoscuta sub denumirea de "phishing".

"Recent Piraeus Bank a creat o baza de date pentru noul serviciu de semnatura electronica care va deveni operational si in Romania incepand cu data de 01/06/2007. Pentru a putea beneficia de acest nou serviciu (fara costuri suplimentare sau intocmirea de alte acte) va rugam sa va logati cu ID-ul si PIN-ul dvs. dand click pe linkul de mai jos:https://www.piraeusonline.ro/ibank/login.asp.Ne pare rau pentru deranjul cauzat insa este in folosul dumneavoastra. Va rugam nu raspundeti acestui e-mail. Daca ati primit acest e-mail din greseala sau nu vi se adreseaza va rugam sa il stergeti si ne cerem scuze. Pentru plangeri si reclamatii puteti trimite un e-mail la:support@piraeusonline.ro", se arata in mesajul primit.

Site-ul pe care hotii de date l-au indicat semana cu cel al bancii, dar avea adresa http://focusmr.com/~ftp/www.piraeusonline.ro/index.html

Bancile nu cer niciodata informatii cum ar fi parola, numarul cardului, codul PIN si sfatuiesc clientii sa nu dezvaluie astfel de date.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)