Eximbank si Piraeus Bank au incheiat un parteneriat privind creditarea IMM-urilor

Joi, 26 Iulie 2007, ora 11:38
765 citiri

Eximbank a incheiat un parteneriat cu Piraeus Bank Romania , pe baza caruia se ofera clientilor garantii, asigurari si alte produse specifice, in vederea facilitarii accesului la finantarile oferite de Piraeus Bank, informeaza un comunicat remis Agentiei Rompres.

In acest sens, acordul incheiat intre cele doua banci ofera microgarantii si garantii pentru IMM-uri, emise de Eximbank, care vor putea fi folosite la garantarea facilitatilor de creditare acordate de Piraeus Bank pentru IMM-urile eligibile.

'Incepand cu anul 2005, a fost reorientata fundamental strategia bancii, iar un aspect pe care s-a pus accent il reprezinta colaborarea cu bancile comerciale de pe pozitia de partener si nu de concurent. In acest sens, au fost reproiectate, conform acquis-ului comunitar, toate produsele oferite de Eximbank, astfel incat sa le poata asigura agentilor economici exportatori si IMM-urilor posibilitatea de a se dezvolta si de a concura pe pietele externe cu sanse egale printr-o competitivitate crescuta si calitate superioara, beneficiind de aceleasi mecanisme de sustinere oferite de institutiile similare din celelalte state membre ale Uniunii Europene' - a declarat Presedinte&CEO Eximbank, Carmen Radu.

Piraeus Bank Romania detine in portofoliul de credite destinate IMM-urilor produse de finantare cu caracteristici diverse, menite sa acopere necesitatile clientilor bancii. Astfel, in functie de destinatia sumei necesare, reprezentantii IMM-urilor se pot adresa Piraeus Bank Romania pentru obtinerea unuia dintre tipurile de creditele puse la dispozitie de banca: Credite pentru Investitii - Piraeus Invest si Creditul pentru Investitii cu cofinantare Sapard, Linii de credit - Credit.doc sau Creditul pentru Scopuri Multiple, Linii de credit rapide - Piraeus Business Expres.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)