Grecia a lansat o emisiune de obligatiuni, pentru a colecta 5 miliarde euro

Joi, 04 Martie 2010, ora 14:58
1413 citiri
Grecia a lansat o emisiune de obligatiuni, pentru a colecta 5 miliarde euro

Grecia a lansat joi o emisiune de obligatiuni pe o perioada de zece ani, cu scopul de a colecta circa 5 miliarde euro, a declarat pentru AFP o sursa a Ministerului grec de Finante, relateaza NewsIn.

Organismul ce gestioneaza emisiunea a confirmat lansarea procedurii si a anuntat ca a mandatat bancile britanice Barclays si HSBC, banca japoneza Nomura si bancile grecesti National Bank of Greece si Piraeus Bank.

"Am demarat procedura, cererea este destul de mare, am luat legatura telefonic cu investitori institutionali care sunt entuziasmati de masurile guvernamentale", a declarat presedintele organismului de gestionare a datoriei de stat, Petros Christodoulou, pentru site-ul financiar euro2day.gr.

Grecia se confrunta de cateva luni cu o criza financiara fara precedent, care a ingreunat considerabil conditiile de imprumut pentru Grecia.

Sub presiunile Uniunii Europene, guvernul socialist de la Atena a luat miercuri masuri drastice de austeritate, pentru a face economii suplimentare de 4,8 miliarde euro, cu scopul de a reduce deficitul si de a recapata increderea pietelor.

Masurile au fost salutate de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International (FMI).

Ministrul grec de finante, Georges Papaconstantinou, anuntase miercuri ca guvernul va lansa o emisiune de titluri de stat cu scadenta la 10 ani, "la momentul oportun". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, # emisiune, # obligatiuni, # euro , #stiri Piraeus Bank