Moody's a retrogradat ratingurile a 9 banci elene

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 17:02
1832 citiri
Moody's a retrogradat ratingurile a 9 banci elene

Moody's a retrogradat, vineri, ratingurile a noua banci din Grecia, pentru soliditate financiara, depozite si datorii, masura reflectand reducerea soliditatii financiare si presiuni sporite din cauza perspectivelor economice dificile ale statului elen, precizeaza Mediafax.

Ratingurile pentru depozite si datorii vor ramane sub supraveghere, in vederea unei posibile revizuiri in scadere, perioada de analiza urmand sa se incheie odata cu cea pentru evaluarea ratingului suveran al Greciei, folosit ca element de referinta, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Bancile afectate de masura sunt National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Piraeus Bank, Emporiki Bank of Greece, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank), Marfin Egnatia Bank, General Bank of Greece si Attica Bank.

Dintre acestea, primele sapte sunt prezente si in Romania.

Problemele economice grave cu care se confrunta Grecia au un impact material asupra situatiei financiare a sectorului bancar al tarii, care are in continuare nevoie de sprijin, potrivit Moody's.

"Perspectivele economice tot mai dificile indica o crestere lenta a afacerilor, probleme sporite legate de calitatea portofoliilor de imprumuturi si continuarea presiunilor asupra marjelor", a declarat Mardig Haladjian, vicepresedinte la Moody's.

In baza evenimentelor din ultimele cateva saptamani, Moody's anticipeaza ca sistemul bancar elen se va confrunta cu o agravare a problemelor, fiind necesara repozitionarea ratingurilor, a aratat el.

Ratingurile pentru soliditate financiara au perspectiva negativa, reflectand posibilitatea inrautatirii in continuare a perspectivelor economice ale Greciei.

Agentia a retrogradat ratingul pentru soliditate financiara al National Bank of Greece (NBG) de la nivelul "C-" la "D".

Ratingul pentru depozite a fost modificat de la "A3/Prime-2" la "Baa2/Prime-2" si ramane sub supraveghere in vederea unei posibile reduceri.

Calificativul pentru datoriile negarantate a fost coborat de la A3 la Baa2 si cel pentru datoriile subordonate de la Baa1 la Baa3, ambele fiind sub supraveghere.

In cazul datoriilor garantate de guvern, ratingul a ramas nemodificat la nivelul A3.

Pentru EFG Eurobank Ergasias, EFG Hellas , EFG Hellas (Cayman Islands) Limited si EFG Hellas Funding Limited, ratingul pentru soliditate financiara a fost revizuit de la "C-" la "D".

Ratingurile pentru depozite si datorii negarantate a fost retrogradat de la "A3/Prime-2" la "Baa3/Prime-3" si raman sub supraveghere.

Pentru datoriile subordonate, ratingul a fost modificat de la Baa1 la Ba1, iar cel pentru datoriile garantate de guvern a fost mentinut la A3.

Ratingul pentru soliditate financiara al Alpha Bank, Alpha Credit Group, Alpha Group Jersey Limited a fost revizuit de la "C-" la "D".

In cazul depozitelor si al datoriilor negarantate calificativul a fost modificat de la "A3/Prime-2" la "Baa3/Prime-3" si este sub supraveghere.

Pentru datoriile garante de guvern, ratingul a fost mentinut la "A3", dar in cazul datoriilor subordonate a fost revizuit de la "Baa1" la "Ba1" si este sub supraveghere.

Moody's a retrogradat ratingul pentru soliditate financiara al Piraeus Bank, Piraeus Group Finance si Piraeus Group Capital Limited de la "D+" la "E+".

Calificativul pentru depozite si datorii negarantate a fost redus de la "Baa1/Prime-2" la "Ba1/Not Prime" si ramane sub supraveghere. Ratingul pentru datoriile garantate de guvern a ramas la "A3", sub supraveghere.

In cazul datoriilor subordonate, ratingul a fost redus de la "Baa2" la "Ba2".

Pentru ATE Bank si ABG Finance International ratingul pentru soliditate financiara a fost retrogradat de la "D" la "E+".

Calificativul pentru depozite si datorii negarantate a fost modificat de la "Baa1/Prime-2" la "Baa3/Prime-3", sub supraveghere. Ratingul pentru datorii subordonate a ajuns de la "Baa2" la "Ba1".

Agentia a schimbat ratingul Emporiki Bank of Greece si Emporiki Group Finance pentru soliditate financiara de la "D" la "E+".

In cazul depozitelor si datoriilor negarantate, ratingul a fost modificat de la "A3/Prime-2" la "Baa2/Prime-2" si este sub supraveghere.

Ratingurile Emporiki reflecta sprinul din partea bancii franceze mama Credit Agricole.

Ratingul datoriilor subordonate a fost coborat de la "Baa1" la "Baa3" si este supravegheat.

Pentru Marfin Egnatia Bank si Egnatia Finance, Moody's a revizuit ratingul pentru soliditate financiara de la "D" la "E+".

Agentia a revizuit calificativul pentru depozite si datorii negarantate de la "Baa1/Prime-2" la "Baa2/Prime-2", cu perspectiva in evolutie.

In cazul datoriilor subordonate, ratingul a fost redus de la "Baa1" la "Baa2", cu perspectiva in evolutie.

Moody's a retrogradat ratingul pentru soliditate financiara al Bank of Attica si Attica Funds de la "D" la "E+".

Ratingurle pentru depozite, datorii negarantate si cele subordonate au fost la randul lor revizuite in scadere.

Pentru General Bank of Greece, ratingul pentru soliditate financiara a fost redus de la "D" la "E+".

Calificativul pentru depozite a fost retrogradat de la "Baa1/ Prime-2" la "Baa2/Prime-2".

Ratingurile acestei banci sunt sustinute de apartenenta la banca mama franceza Societe Generale.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #elene, #financiara, #rating, #retrogradare, #solidaritate , #stiri Piraeus Bank