Moody's retrogradeaza 8 banci elene

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 13:52
1983 citiri
Moody's retrogradeaza 8 banci elene

Cele mai mari patru banci grecesti - National Bank of Greece, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank si Piraeus Bank - alaturi de Attica Bank si de Agricultural Bank of Greece (ATE) au fost retrogradate cu doua trepte, de la B3 la Caa2, in timp ce ratingurile Geniki Bank si Emporiki Bank au fost coborate de la B3 la B1, conform NewsIn.

Moody's considera ca expunerea acestor institutii bancare la titlurile de stat le-ar putea aduce pierderi economice "substantiale".

National Bank of Greece
a raportat pierderi de 1,3 miliarde euro in prima jumatate a anului, in timp ce Piraeus Bank a anuntat o pierdere de 820 milioane euro in aceeasi perioada.

Actiunile bancilor retrogradate de Moody's au inregistrat vineri scaderi cuprinse intre 4% (National Bank of Greece) si 9,1% (Piraeus Bank).

Grecia s-a angajat sa ia masuri suplimentare pentru a asigura functionarea celui de-al doilea plan de salvare, in valoare de 159 miliarde de euro, dupa ce imprumutul de 110 de miliarde de euro, convenit in mai 2010, nu a reusit sa convinga investitorii ca tara ar putea evita falimentul.

Economia Greciei se afla la a cincea evaluare trimestriala in vederea eliberarii celei de-a sasea transe din primul imprumut de salvare.

#banci, #banci grecia, #grecia, #moodys, #retrogradare banci elene , #stiri Piraeus Bank