Piraeus Bank Romania incepe sa dea credite prin programul "Prima Casa"

Marti, 14 Iulie 2009, ora 15:22
1199 citiri
Piraeus Bank Romania incepe sa dea credite prin programul "Prima Casa"

Piraeus Bank Romania si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au semnat conventia pentru participarea bancii la programul "Prima Casa", iar de la inceputul saptamanii viitoare banca pune la dispozitia clientilor documentele necesare accesarii imprumutului, relateaza NewsIn.

Banca a decis sa bonifice depozitul colateral pe care, conform normelor emise de autoritatile initiatoare ale programului "Prima Casa", persoanele care iau un astfel de imprumut trebuie sa-l constituie ca garantie pe intreaga perioada de creditare.

"Constituirea acestui depozit, echivalent cu 3 rate lunare de dobanda, este unul dintre criteriile de eligibilitate stabilite de autoritati, dar decizia de a bonifica sau nu acest depozit apartine exclusiv institutiilor bancare implicate in program", se arata in comunicatul de presa publicat marti de banca.

Dobanzile acordate de banca pentru depozitul constituit de clientii care iau credite prin "Prima Casa" sunt, in prezent, de 10% pe an la lei si de 4% pe an la euro.

Dobanda este fixa pe toata perioada depozitului (12 luni), urmand sa fie actualizata la scadenta. Pe de alta parte, dobanzile practicate de banca pentru credite sunt in limitele stabilite pentru program, respectiv EURIBOR la 3 luni plus 4% pentru euro si ROBOR la 3 luni plus 2,5% pentru imprumuturile in lei.

Perioada maxima de creditare este de 30 de ani, in timp ce suma minima acordata de banca este de 10.000 euro (sau echivalentul in lei), iar plafonul maxim al imprumutului este de 57.000 euro (sau echivalentul in lei).

"Persoanele care doresc sa achizitioneze un imobil a carui valoare depaseste 60.000 euro, au posibilitatea de a face acest lucru, contribuind cu un avans proportional cu valoarea locuintei", a mai anuntat banca.

"Datorita faptului ca acest proiect are un caracter social puternic si se adreseaza in mare masura persoanelor cu venituri medii, am dorit sa facem un pas inainte catre client.

Astfel, am decis sa acordam tuturor clientilor nostri care contracteaza un imprumut prin programul "Prima Casa" o dobanda pentru depozitul colateral prevazut de reglementarile in vigoare.

Acesta masura le va permite sa-si fructifice banii depusi ca garantie pe toata perioada de creditare", a declarat directorul general executiv al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu. In cadrul programului "Prima Casa", Piraeus Bank Romania va acorda credite in limita plafonului de 68,4 milioane euro, stabilit in conditiile conventiei de garantare.

In cadrul programului guvernamental "Prima Casa", 20 de banci au depus oferte: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank, unele dintre ele semnand deja conventia cu FNGCIMM. Plafonul impus de guvern pentru creditele date prin "Prima Casa" este de un miliard euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite, #depozite, #dobanda, #imm, #imprumut, #uri , #stiri Piraeus Bank