Piraeus Bank Romania ofera un imprumut pe 3 ani pentru firmele mici

Miercuri, 07 Noiembrie 2007, ora 12:56
965 citiri
Piraeus Bank Romania ofera un imprumut pe 3 ani pentru firmele mici

Piraeus Bank Romania va lansa, la inceputul lunii decembrie, un credit pentru firmele mici si mijlocii care au o cifra de afaceri intre 30.000 si 5 milioane de euro. Imprumutul poate acoperi cel mult 30% din cifra de afaceri anuala a firmei si poate fi acordat pe cel mult 3 ani, a anuntat banca.

Creditul poate fi contractat in lei, euro, dolari sau franci elvetieni, iar rambursarea se poate face lunar sau trimestrial. De asemenea, acest tip de imprumut, denumit "Mediul Term Loan", poate fi utilizat si pentru plata datoriilor catre stat, mai recente de trei luni.

"Piraeus Medium Term Loan" este al noualea instrument de finantare din portofoliul bancii care se adreseaza IMM-urilor si al patrulea lansat in acest an, dupa "Piraeus Business Express", "Piraeus Practical Loan" si "Piraeus Overdraft", a precizat banca.

"Exista in segmentul IMM-urilor, la fel ca in retail, un potential urias de dezvoltare. Faptul ca portofoliul de clienti ai bancii pe segmentul companiilor mici si mijlocii a crescut cu 51% in perioada decembrie 2006 - octombrie 2007 si cresterea de aproape trei ori a volumului de credite acordate in aceeasi perioada de Piraeus Bank Romania demonstreaza ca trebuie sa ne adaptam unei evolutii intense a segmentului", a declarat directorul de dezvoltare al segmentului de produse pentru IMM-uri din cadrul Piraeus Bank Romania, Georgios Kournavos.

Piraeus Bank Romania si-a sporit activele de peste trei ori (cu 220%) intre septembrie 2006 si septembrie 2007, pana la 2,208 miliarde de euro, ca urmare a cresterii puternice a creditelor acordate. In aceeasi perioada a anului trecut, banca avea active de 690 de milioane de euro.

Profitul brut al Piraeus Bank Romania a fost, pe primele 9 luni ale lui 2007, de 14,6 milioane de euro.

Portofoliul de credite a ajuns la 1,824 miliarde de euro dupa primele 9 luni ale anului, Piraeus Bank Romania avand o cota de piata de 4,2% in sistemul bancar romanesc, dupa imprumuturile acordate. Numarul de unitati a crescut cu mai mult de jumatate fata de perioada similara a anului trecut, pana la 90, fata de cele 39, cate erau in septembrie 2006.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.