Piraeus Bank Romania si-a triplat activele

Joi, 01 Noiembrie 2007, ora 12:09
1010 citiri
Piraeus Bank Romania si-a triplat activele

Piraeus Bank Romania si-a majorat activele de peste trei ori (cu 220%) in intervalul septembrie 2006-septembrie 2007, pana la 2,208 miliarde euro, pe fondul cresterii puternice a creditelor acordate, conform raportului financiar al bancii mama.

In aceeasi perioada a anului trecut, banca afisa active de 690 milioane euro.

Profitul inainte de impozitare al Piraeus Bank Romania s-a cifrat la 14,6 milioane euro in primele noua luni ale anului curent.

Portofoliul de credite a ajuns la 1,824 miliarde euro dupa primele noua luni ale anului, Piraeus Bank Romania avand o cota de piata de 4,2% in sistemul bancar romanesc dupa imprumuturile acordate. Numarul de unitati a crescut cu 51% in primele noua luni ale acestui an pana la 90, fata de cele 39 inregistrate in perioada similara a anului trecut.

Piraeus Bank Romania a raportat depozite de 383 milioane euro in primele noua luni din 2007, controland 1,2% din piata dupa acest criteriu.

Piraeus Bank considera piata romaneasca drept una cu un potential ridicat, chiar daca sectorul bancar este relativ subdezvoltat fata de alte state membre ale Uniunii Europene.

Grupul bancar mizeaza pe faptul ca sectorul bancar romanesc va fi foarte dinamic in anii ce vor urma, perspectivele de crestere fiind excelente, conform comunicatului emis de companie.

In ceea ce priveste divizia din Romania, Piraeus Bank planuieste o extindere viguroasa in sectorul activitatilor bancare de lang consum.

Piraeus Bank, a patra banca a Greciei, a afisat miercuri o crestere cu 50% a profitului net din primele noua luni ale anului, peste asteptari, si si-a majorat tinta de profit pentru intervalul 2007-2010.

Piraeus Bank, care a strans recent 1,35 miliarde euro printr-o emisiune de titluri pentru finantarea cresterii si a achizitiilor, este prezenta si pe pietele din Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, Albania, Ucraina si Statele Unite ale Americii.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.