Posta Romana: licitatia pentru un credit de 20 mil euro

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 10:51
2121 citiri
Posta Romana: licitatia pentru un credit de 20 mil euro

Compania Posta Romana, aflata sub autoritatea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, va relua licitatia pentru a lua un credit de 20 milioane euro, dupa ce recent a respins singura oferta in acest sens, depusa de BancPost, considerand-o "neconforma", potrivit NewsIn.

"Posta Romana intentioneaza sa reia o noua procedura de licitatie pentru angajarea creditului de 20 milioane euro. Compania nu intentioneaza sa lanseze o solicitare in acest sens partenerilor bancari", potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Posta Romana vrea sa contracteze un credit in valoare de aproximativ 20 milioane de euro in vederea achizitionarii de echipamente de tiparire, anvelopare si francare.

Cele sase banci care au depus initial oferte pentru a imprumuta Posta Romana cu 20 de milioane de euro au fost Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, CEC Bank, BancPost, Banca Transilvania si Piraeus Bank Romania.

In urma evaluarii candidaturilor depuse, au fost selectate pentru etapa a doua a procedurii BancPost si Piraeus Bank Romania.

Dupa ce Piraeus Bank Romania nu a mai depus oferta pentru cea de-a doua etapa a procedurii de atribuire, BancPost a ramas singurul ofertant. In urma analizarii ofertei depuse de societatea bancara, Posta Romana a respins oferta ca fiind una neconforma si a hotarat anularea procedurii.

La nivelul anului trecut, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei.

Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de afacerile realizate in 2008, de 1,4 miliarde lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#posta, #romana, #licitatie, #credit , #stiri Piraeus Bank