Mercedes tinteste fanii Porsche cu noul automobil sport GT de 100.000 de euro

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 10:20
1291 citiri
Mercedes tinteste fanii Porsche cu noul automobil sport GT de 100.000 de euro
Sursa foto: AutoBild

Mercedes-Benz, aflat in cursa de a redeveni cel mai mare producator de vehicule de lux din lume, vrea sa atraga fanii Porsche cu noul automobil sport GT, al carui pret este aproximativ jumatate din pretul predecesorului sau SLS, relateaza Bloomberg.

Mercedes GT, prezentat marti la Affalterbach, Germania, va inlocui modelul SLS, de 225.505 euro, si va avea un pret de pornire de circa 100.000 de euro.

Compania germana nu va face insa rabat de la calitate. Automobilul cu doua locuri va avea un motor mai puternic si va accelera mai rapid decat Porsche 911, adaugand viteza unui brand cunoscut mai mult pentru siguranta si sedanuri confortabile.

"Noul GT este important pentru Mercedes. GT reflecta noua imagine a brandului, care este mai sportiva si mai dinamica", a declarat Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler in Frankfurt.

Modelul SLS, prea exclusivist

Grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, vrea sa obtina un volum mai mare al vanzarilor pentru GT, dupa ce predecesorul SLS s-a dovedit a fi prea exclusivist.

Mercedes-Benz a introdus noi modele precum sedanul CLA pentru a elimina perceptia ca Mercedes este o masina destinata varstinicilor. Strategia se concentreaza pe devansarea marcilor BMW si Audi, divizie a Volkswagen, pentru ca Mercedes sa devina cel mai mare brand auto de lux pana la sfarsitul acestui deceniu. Mercedes-Benz a pierdut pozitia de lider pe aceasta piata in 2005.

GT abandoneaza usile in forma de aripi de pescarus ale SLS, in favoarea practicalitatii, si este mai scurt cu 15 centimetri fata de predecesorul sau, contribuind la reducerea greutatii si imbunatatirea performantelor.

Modelul GT este dotat cu un motor V8 de 462 de cai putere si poate atinge 100 de kilometri pe ora in 4 secunde.

Versiunea de baza a Porsche 911, de 90.400 de euro, are un motor de 350 de cai putere si poate accelera la 100 de kilometri pe ora in 4,4 secunde.

GT poate atinge 304 kilometri pe ora, fiind depasit doar de versiunea de varf a gamei Porsche 911.

Versiunea de 510 cai putere a automobilului GT S va intra pe piata in octombrie, cu cateva luni inaintea versiunii de baza.

IHS Automotive anticipeaza ca recenziile favorabile si pretul scazut vor face ca GT sa realizeze in SUA vanzari duble fata de SLS. Vanzarile GT sunt estimate sa atinga un varf de 6.500 de vehicule in 2016, sub volumele atinse de alte masini sport de lux, ca Porsche 911 si Jaguar F-Type, potrivit IHS Automotive.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Mercedes gt, #nou model Mercedes, #Porsche Mercedes , #Cota de piata