Afacerile Porsche Leasing au crescut in primul semestru la 73 milioane euro

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 13:13
5288 citiri
Afacerile Porsche Leasing au crescut in primul semestru la 73 milioane euro

Porsche Leasing a finantat in primul semestru bunuri in valoare de 73 milioane euro, in crestere cu aproape 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind generata in principal de un produs de leasing financiar cu valoare reziduala reala al companiei, se arata intr-un comunicat citat de Newsin.

Potrivit companiei, odata cu lansarea produsului, leasingul financiar oferit prin Porsche Leasing a crescut cu aproximativ 32% in primele sase luni din 2011, in ceea ce priveste valoarea bunurilor finantate, comparativ cu aceeasi perioada din 2010.

Pe de alta parte, valoarea bunurilor finantate prin leasingul operational de la Porsche Mobility a crescut cu 120%, de la 4,2 milioane de euro la sfarsitul lunii iunie a anului trecut, la 9,3 milioane de euro in 2011.

"Cresterea spectaculoasa a leasingului operational poate fi explicata de tendinta generala de crestere a acestui segment pe piata de leasing auto din Romania, datorata beneficiilor pe care le aduce in contextul economic actual.

Leasingul operational oferit de Porsche Mobility este adaptat noilor conditii ale pietei si reprezinta o solutie viabila pentru clientii care isi schimba in mod periodic masinile si pentru companiile detinatoare de flote. Acestia sunt constienti de avantajele financiare ale utilizarii versus cele ale achizitionarii autovehiculelor.

Astfel, dupa trei ani de scadere, piata auto raspunde cu succes comportamentului diferit de consum al clientilor", a declarat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

Compania anunta o crestere de 15% a portofoliului Porsche Bank pentru creditele auto oferite, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, Porsche Asigurari a comunicat recent faptul ca a depasit numarul de 10.000 de polite CASCO vandute in cei doi ani si jumatate de activitate pe piata din Romania.

Porsche Finance Group continua sa aiba o pozitie semnificativa pe piata locala, cu o rata de penetrare de 43% in vanzarile importatorului Porsche Romania, la inceputul anului 2011.

Acest lucru inseamna ca in acest an aproape fiecare a doua masina marca Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche sau Bentley a fost finantata de Porsche Finance Group. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#porsche leasing, #afacere, #leasing financiar , #stiri Porsche