Audi si Porsche au inregistrat vanzari record in 2013. Vezi ce planuri au pentru acest an

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 07:30
1507 citiri
Audi si Porsche au inregistrat vanzari record in 2013. Vezi ce planuri au pentru acest an

Producatorii de masini de lux Audi si Porsche, membri ai grupului german Volkswagen, au inregistrat anul trecut vanzari record si vizeaza pentru 2014 cresterea in continuare a livrarilor, sustinute de cererea puternica din afara Europei si de noi modele.

Cresterile puternice din SUA si China, printre cele mai mari trei piete pentru Audi si Porsche, au sustinut vanzarile celor doua divizii Volkswagen, noteaza Reuters.

Porsche a avut in 2013 un avans al vanzarilor de 15%

Porsche a raportat un avans al vanzarilor de 15%, la 162.145 de unitati, si se asteapta ca noul SUV compact Macan, care va ajunge in showroom-urile din Germania in aprilie, sa sustina rezultatele in acest an.

"Intram in noul an foarte increzatori. Nu am epuizat, in niciun caz, ofensiva de produse anul trecut", a declarat directorul de vanzari, Bernhard Maier.

Obiectivul Porsche pentru 2018, de a depasi 200.000 de unitati comercializate, ar putea fi atins in acest an, estimeaza firma de cercetare IHS Automotive, invocand cererea ridicata pentru Macan. Porsche intentioneaza sa produca 50.000 de autovehicule Macan in acest an.

Audi a avut in 2013 o crestere a vanzarilor de 8.3%

Vanzarile Audi, al doilea mare producator de masini de lux la nivel global, au crescut cu 8,3%, la 1,57 milioane, dupa ce livrarile din decembrie au urcat cu 18,4%.

Audi, care impreuna cu Porsche a generat doua treimi din profitul de 8,6 miliarde de euro al Volkswagen la noua luni, vrea sa detroneze BMW pentru a deveni pana in 2020 cel mai mare producator de masini de lux din lume, cu livrari de circa 2 milioane de unitati.

Evolutia foarte buna a Audi si Porsche sustine eforturile Volkswagen de a depasi Toyota si General Motors ca cel mai mare constructor auto din lume, noteaza Reuters.

IHS ia, insa, in calcul o incetinire a vanzarilor Audi, care ar putea pierde in acest an pozitia a doua pe piata globala in fata Mercedes-Benz, dupa ce si-a depasit rivalul in urma cu trei ani.

Vanzarile Audi sunt estimate sa creasca in 2014 cu 4,4%, la 1,66 milioane de unitati, iar cele ale Mercedes cu 7,7%, la 1,67 milioane.

Liderul pietei autoturismelor de lux, BMW, va consemna un avans de 7,4%, la 1,77 milioane de masini, potrivit prognozelor IHS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#vanzari Audi, #vanzari Porsche, #vanzari auto 2013 , #stiri Porsche