Noul Porsche Panamera - primul hibrid electric de lux vine in Romania

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 00:00
2424 citiri
Noul Porsche Panamera - primul hibrid electric de lux vine in Romania

Porsche lanseaza Panamera S E-Hybrid, un model hibrid alimentat electric, in premiera pentru piata automobilelor de lux, care vine sa completeze gama Gran Turismo, aflata la a doua generatie, impreuna cu inca doua versiuni de lux, S si 4S cu motor V6 de trei litri si cate doua turbine.

Noul model hibrid Panamera are un motor electric mai puternic, o baterie mai performanta si se poate incarca de la reteua electrica, ajungand astfel sa consume cu 56% mai putin decat modelul anterior.

Astfel, transmisia electrica a acestui model produce 95 CP, in conditiile in care primul model electric Panamera genera doar 47 CP. Toata aceasta energie este produsa de noua baterie litiu-ion, de cinci ori mai puternica decat modelul anterior.

Aceasta poate fi incarcata in numai doua ore si jumatate la o statie de alimentare dedicata si in mai putin de patru ore la o priza normala.

Consumul raportat instandardul NEDC (New European Driving Cycle)a scazut la 3,1 litri / 100 km, de la 7,1 litri / 100 km, iar emisiile de CO2 ajung in acest caz la doar 71 grame / km.

Tinand cont ca tinta Uniunii Europene in acest sens pe 2015 este de 130 de grame / km, cu noul Panamera S E-Hybrid n-ar trebui sa-ti faci griji legate de normele de poluare in urmatorii 20 de ani.

De asemenea, testele NEDC au aratat ca noul hibrid poate rula 36 de kilometri la ora in regim de alimentare electrica (respectiv 18 kilometri, cu aer conditionat si incalzirea pornite) si poate atinge viteza maxima de 135 km/h.

Timpul de acceleratie de pe loc la 100 de kilometri la ora a fost si el redus la jumatate, deci la numai 5,5 secunde, gratie functiei de impuls electric, tinand cont ca motorul electric este chiar mai performant decat cel pe combustie, in acesta situatie.

Bolidul poate atinge viteza maxima de 270 de kilometri la ora, iar functia impuls electric poate fi folosita si in depasiri.

Noul model Panamera are o multime de functii dedicate confortului tau, care pot fi controlate acum printr-o aplicatie de pe smartphone, Car Conect.

De exemplu, iti poti seta din casa temperatura masinii, inainte sa urci la volan, poti afla unde este parcata, in caz ca ai uitat.

Noua generatie Gran Turismo va fi prezentata oficial pe 21 aprilie, la Auto China, iar din luna iulie poate fi gasita si in Romania, au declarat oficialii Porsche Romania pentru Business24.

Preturile incep de la 90.877 euro pentru Panamera Diesel si ajung pana la 178.555 euro, TVA inclus, pentru Panamera Turbo Executive, modelul de top al gamei.

Lista de preturi

O.D.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Porsche Panamera S E Hybrid, #Panamera hibrid, #Panamera Gran Turismo electric hibrid , #stiri Porsche