Porsche Romania a lansat modelul Skoda Roomster

Miercuri, 08 Noiembrie 2006, ora 13:35
1110 citiri

Importatorul Porsche Romania a lansat, miercuri, modelul Skoda Roomster pentru care estimeaza vanzari de 1.500 de unitati in anul 2007, a spus Alin Tapalaga, directorul marcii Skoda in Romania.

"Roomster e o masina atipica pentru Skoda, care era considerata in general o marca conservatoare (...) Fara a exagera putem spune ca e altceva, are un design futurist si finisaje foarte bune", a spus Alin Tapalaga. "Skoda nu s-a indreptat pana acum in mod deosebit catre tineret, dar aparitia lui Roomster schimba acest lucru. Asta se vede si din design, iar noul nostru model se adreseaza familiilor, si in special celor tinere", a precizat directorul marcii Skoda in Romania.

A¢inta de vanzari pentru Roomster este de 1.500 de unitati pe piata romaneasca in 2007.

Tapalaga a spus ca e greu de spus care sunt concurentii noului model pe piata noastra, deoarece Skoda a construit intotdeauna intre clase in incercarea de a castiga un numar cat mai mare de clienti.

Roomster poate fi descris ca apartinand clasei vehiculelor multi-propuse (MPV), dar si clasei break-urilor cu arhitectura inalta.

MPV-urile sunt mai flexibile decat alte tipuri de vehicule, deoarece scaunele se pot rabata sau chiar scoate din masina, capota e mai scurta, masinile sunt mai inalte, iar pasagerii au mai mult spatiu interior decat la break-uri sau la sedan-uri.

Producatorul spune ca atuurile lui Roomster tin de spatiul interior extrem de mare pentru o masina de clasa sa si de modul in care scaunele se pot rabata pentru a lasa spatiu pentru cat mai multe bagaje.

In plus, Roomster e oferit cu sase variante de motorizare, trei pe benzina si trei diesel, cu puteri cuprinse intre 64 si 105 cai putere.

Preturile cu toate taxele incluse variaza intre 12.000 si 17.000 de euro.

Varianta de serie a lui Roomster a fost prezentata in martie la salonul de la Geneva, iar marca ceha si-a propus sa scoata de pe liniile de asamblare 20.000 de unitati anul acesta, si 50.000 in 2007.

NewsIn