Porsche Romania investeste 60 mil. euro in showroomuri

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 10:24
1350 citiri
Porsche Romania investeste 60 mil. euro in showroomuri

Porsche Romania, cel mai mare importator auto la nivel local, vizeaza extinderea in acest an a retelei de vanzari si service cu inca 30 de unitati, pana la circa 120 de unitati, investitiile in aceasta miscare urmand sa ajunga la cel putin 60 milioane de euro, a declarat pentru Business Standard directorul general al companiei, Brent Valmar.

Printre orasele vizate pentru extindere se numara Constanta, Alba-Iulia, Piatra Neamt, Targu-Mures, Targu-Jiu si Bucuresti. Compania si-a largit anul trecut reteaua comerciala cu 12 locatii, care au necesitat investitii cuprinse intre doua si cinci milioane de euro fiecare. In reteaua de vanzari si service a companiei, infiintata in urma cu zece ani, activeaza, in total, circa 3.000 de angajati. Grupul este format din patru companii, respectiv Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Mobility. Porsche Leasing estimeaza finantari de 250 milioane de euro pentru acest an.

Vanzarile auto ale Porsche Romania au crescut anul trecut cu 35%, pana la aproape 59.000 de unitati, pentru acest an fiind estimata o crestere de cel putin 10%, pana la aproximativ 65.000 de unitati. Principalii competitori ai Porsche pe acest segment, la nivel local, sunt divizia auto a Tiriac Holdings, cu vanzari de 38.100 de autovehicule, in 2007, in crestere cu 66,4% fata de anul anterior, Renault Nissan Romania - 34.266 de autovehicule (+33%), General Motors Southeast Europe, cu vanzari de 32.775 de unitati (+70%), Auto Italia, cu vanzari de peste 16.300 de autovehicule (+55%) si Trust Motors - 16.000 de unitati (+22%).

General Motors Southeast Europe intentioneaza sa aloce circa 20 milioane de euro, in acest an, pentru extinderea retelei de vanzari in Romania la 43 de dealeri, fata de 32 de unitati in prezent.

Reteaua Peugeot cuprinde, in Romania, 21 de concesiuni, in 42 de orase. Dealerii Trust Motors intentioneaza sa deschida in acest an noi centre de vanzari si service in Focsani, Turnu Severin, Buzau, Targoviste si in Piatra Neamt, precum si o a doua concesiune la Iasi.

Renault dispune, la nivel national, de o retea comerciala de 46 de dealeri, iar autovehiculele Nissan sunt distribuite prin intermediul a 25 de centre de vanzari si service. TiriacAuto, reteaua de retail a grupului Tiriac, dispune de 12 centre in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si in Oradea.

Grupul Tiriac deruleaza doua proiecte de constructie in Bucuresti si in Timisoara, a unor mall-uri auto, unde vor fi comercializate toate marcile distribuite de companie. Investitia pentru fiecare dintre cele doua mall-uri va ajunge la circa 20 milioane de euro.

Auto Italia va investi zece milioane de euro in acest an pentru constructia unui nou sediu de 14.000 de metri patrati, care va cuprinde birourile companiei, un depozit pentru piese de schimb si o unitate service.

Piata auto din Romania ar putea creste cu circa 10% in acest an fata de nivelul prognozat pentru 2007 de importatorii si constructorii de masini, pana la 400.000 de autovehicule, nivel corespunzator unei valori de 5,6 miliarde euro, cel mai dinamic avans urmand sa fie consemnat, ca si in ultimii ani, la clasele mica si compacta.

Extindere
Compania intentioneaza sa investeasca in Constanta, Alba-Iulia, Piatra Neamt, Targu-Mures, Targu-Jiu si in Bucuresti

Porsche Romania

Infiintata in anul 1997
Comercializeaza marcile Porsche, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si, din acest an, Bentley si Lamborghini
Vanzarile companiei au crescut anul trecut cu 35%, pana la aproape 59.000 de unitati
Retea nationala de 90 de dealeri
Peste 3.000 de angajati

<a href=http://www.standard.ro/articol_26267/porsche_romania_investeste_60_mil__euro_in_showroomuri.html/ target=_blank>Business Standard</a>

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...