Porsche Romania lanseaza noul Volkswagen Touareg

Joi, 15 Februarie 2007, ora 09:15
1132 citiri

Porsche Romania lanseaza pe 15 februarie o varianta restilizata a masinii de teren Volkswagen Touareg, model din care vrea sa vanda 1.000 de unitati anul acesta, iar inainte de lansare a primit 250 de comenzi, au spus, miercuri, reprezentantii importatorului.

"Noul Touareg, echipat cu peste 2.300 de componente reproiectate, arata diferit fata de predecesorul sau. Partea din fata a fost amplu modificata, se remarca o noua grila de radiator, faruri avad o forma mai expresiva si multe alte detalii modernizate. Dincolo de acestea, notam un substantial aport de elemente tehnice noi. Touareg va fi, de asemenea, primul Volkswagen care propune o motorizare V8 cu benzina alimentata prin injectie directa (versiunea V8 de 350 de cai)", precizeaza comunicatul Porsche Romania.

Importatorul adauga ca "partea din fata a Touareg-ului a fost complet reproiectata. Cu exceptia capotei motorului, nici o componenta nu a scapat neatinsa. Noul Touareg este identificabil imediat ca facand parte din cea mai recenta generatie a familiei de modele Volkswagen datorita designului grilei radiator cromata cu o suprafata metalica mare".

Touareg-ul restilizat este oferit in sase variaante de motorizare: trei pe benzina si trei pe motorina, cu puteri intre 174 si 450 de cai. Preturile variaza, in functie de motorizare si dotari, intre 45.246 euro si 70.717 euro. La versiunea Touareg Mountain preturile cu TVA sunt intre 38.373 si 44.846 euro.

Versiunea restilizata a lui Touareg a fost prezentata in premiera mondiala toamna trecuta la salonul de la Paris. Touareg a aparut pe piata in 2002, si este produs in Slovacia la Bratislava la uzina unde Porsche produce modelul Cayenne, iar Audi produce modelul Q7.

Porsche Romania a vandut 725 de unitati Touareg in 2005, iar anul trecut a comercializat 968. Pentru acest an tinta este de 1.000 unitati, iar inaintea lansarii importatoul a primit 250 de comenzi.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)