Tiriac mai adauga un bolid in colectia sa

Joi, 27 August 2015, ora 14:55
2376 citiri
Tiriac mai adauga un bolid in colectia sa

Incepand cu luna august, galeria de masini de colectie apartinand lui Ion Tiriac include un model Porsche 918 Spyder, o masina super-sportiva produsa intr-o serie limitata de numai 918 unitati.

Hibridul de performanta cu tehnologie plug-in poarta numarul 378 si a fost special dezvoltat pentru Ion Tiriac.

Succesoare a altor modele sport ultraexclusiviste din istoria Porsche, precum 904 Carrera GTS, 959, 911 GT1 sau Carrera GT, 918 Spyder se alatura autovehiculelor Porsche deja existente in galeria Tiriac Collection: Porsche Diesel Super S308 Tractor (1958), Porsche 356A (1957), Porsche 356B (1961) si Porsche 911 Carrera 3.2 (1989).

Porsche 918 Spyder este una dintre cele mai rapide masini de strada din lume la ora actuala, echipata cu tehnologie intalnita doar pe circuitele de curse si avand sasiul si caroseria construite in totalitate din fibra de carbon.

Un model dotat cu pachetul Weissach a parcurs Nurburgring Nordschleife - traseu notoriu pentru soferii de curse, unul dintre cele mai solicitante din lume, supranumit "Iadul Verde" -, in doar 6:57 minute, reusind astfel sa doboare recordul de 7 minute anterior stabilit pe acest circuit.

Unitatea este dotata cu trei motoare, un V8 de 4,593 cmc de inalta performanta, care dezvolta 608 CP, alaturi de doua motoare electrice de ultima generatie cu o putere totala aditionala de peste 279 CP, cumuland peste 887 CP.

Datorita motorizarii de tip hibrid, masina este capabila sa se strecoare prin oras fara a elibera emisii poluante si fara a produce zgomot.

Bolidul cu tractiune integrala accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 2,6 secunde, are un consum de numai 3,1l/100 km si atinge viteza maxima de 345km/h, la o greutate de 1685 kg.

Porsche 918 Spyder alaturi de alte 150 de modele emblematice apartinand celor mai importanti producatori auto din lume pot fi admirate la galeria Tiriac Collection. Programul de vizitare este de vineri pana duminica, in intervalul orar 10:00-20:00.

Costul biletului este de 15 lei pentru adulti si de 7,5 lei pentru elevi, studenti si pensionari. Copiii cu varsta de pana la 6 ani inclusiv beneficiaza de acces gratuit.

Detalii suplimentare despre Tiriac Collection pot fi accesate la adresa www.tiriaccollection.ro si pe pagina de facebook a galeriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#masini colectie Tiriac, #noua masina colectie Tiriac, #Porsche 918 Spyder Tiriac , #stiri Porsche